Nudlar och musikal

musikal-och-nudlarStudiemedlet på 7492 Kr är inte lätt att klara sig på kan jag säga! Det är ju inte så att man kan spara direkt, så hur sommaren ser ut för dem som inte har en slant undanstoppad vill jag knappt tänka på!

TCO har räknat ut att studenternas köpkraft har minskat med 30% jämfört med en industriarbetares de senaste 15 åren och föreslår en höjning. ”De pengarna skulle gå direkt till konsumtion eftersom deras marginaler är så små. Det skulle få en direkt effekt på konjunkturen, säger TCO:s ordförande Sture Nordh”. (AB)

Japp, direkt till konsumtion! I helgen var jag och såg Jesus Christ Superstar, så min konsumtion kommer att bestå av nudlar ett tag framöver… Som tur är har jag (åter)upptäckt att de där små billiga påsarna innehåller riktigt goda soppor! Musikalen var också en riktigt god rätt och min lilla recension hittar ni här.

På tal om mat så noterar jag att Björklund tydligen tog mitt förslag om att göra skolmaten till ett område för skolinspektionen på allvar! (DN) 😉

(P.S. Fr o m den här terminen pluggar jag till specialpedagog på heltid för er som blev förvirrade av detta…)

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Malmö, Musik, Privat och foto, Student och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nudlar och musikal

 1. Morrica skriver:

  Nämen, kan man plugga till halvtidsspecialpedagog också då? *retas lite*

  Hörrudu, från det ena till det andra, vilken åldersgrupp är det du riktar in dig på, om man får vara så nyfisk?

 2. metabolism skriver:

  Ett trist, förnumstigt råd (från en mycket osund människa, vilket är ironiskt): det där sopp-pulvret i nudelpåsen – det är INTE nyttigt, det! MSG! Känner du dig spattig kan det vara kosten och inte studieekonomisk oro som orsakar det …
  /Janis

 3. Mats skriver:

  Å andra sidan är krogarna på Kirseberg prisvärda.

  Baronessan och Bleckhornet kanske lyser upp i denna mörka tid?

  En dag ska jag visa dig ”Det lilla tyska köket” på Norra Vallgatan!

 4. christermagister skriver:

  Morrica, halvtidsspecialpedagog har jag faktiskt funderat på…att jobba som alltså. 🙂 Jag har 1-7 utbildning men har jobbat de senaste 7-8 åren på högstadiet (nu får man säga det igen va?). Jag vet faktiskt inte vad det blir efter den här utbildningen… jag är lite sugen både på att testa på gymnasiet och att återgå till mellanstadiet… Själv då?

  Janis, tack för den! Jag är lite småhypokondrisk och läste precis om MSG på wikipedia! … Men jag kanske klarar mig… Jag har totalt tillbringat ett par år i Asien utan att få allvarliga men av det. (…eller!?) 😉

  Mats, jag har faktiskt varken besökt eller sett någon av de krogarna. Jag måste nog utforska området bättre…

 5. Zion-cave skriver:

  Nudlarna är riktigt goda allafall!
  (Y)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s