Duvungar?

Jag träffade en duva i dag och försökte få svar på en fråga som legat och malt sedan den flimrade förbi i TV-rutan för några veckor sedan:

Var finns alla duvungar?

    Tyvärr ville den här duvan inte ge mig svaret, så jag hoppas att någon annan kan hjälpa mig? Var finns alla duvungar? Jag ser framför mig små fluffiga miniatyrduvor, eller i alla fall en mindre modell…men alla duvor jag ser, både på torget och i skogen, är i samma storlek. Föds de så där, eller har de ett duvdagis någonstans?

Länkar till andra bloggar om:

, , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i foto, Humor, Privat och foto, reflektioner och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Duvungar?

 1. Mia skriver:

  Jag blir så imponerad av din bild! Även imponerad över alla amatörfotografer jag finner som har lagt ut kanonbilder! Jag tittar och försöker lära mig, för även jag är en glad amatörfotograf.

 2. christermagister skriver:

  Tack, Mia! 🙂

  Visst finns det fantastiskt många fina bilder, tagna av amatörer, på nätet!

 3. Erik skriver:

  Ha, ha! Jag gillar frågeställningen!
  Bilden är fin oxå, hade själv en duvhistoria för ett tag sedan 😉
  Ett duvpar brukar tvinga mig att stänga sovrumsfönstret.

 4. christermagister skriver:

  Kul att du gillar den Erik, men du har inget svar?

  Det är väl turturduvor som försöker ta sig in i ditt sovrum… 😉

 5. metabolism skriver:

  ”Duvexpert” efter att det att en envis duva bodde på vår balkong förra sommaren (vilket jag skrev om på bloggen till och med) så vet jag att duvor och deras duvungar är mycket skygga – de håller sig noga undan i skogen och därför syns de ej! Antagligen äter ungarna också upp sig till full storlek under denna tid. Intressant, hade aldrig tänkt på att man inte ser duvbebisar ..! Tänk vilken massa mysterier som finns runtom oss! /Janis

 6. christermagister skriver:

  Tackar Janis! Världen är full av små mysterier! 🙂

  Småfåglar fungerar ju så, men eftersom duvor är så mycket större så tycker man ju att man borde se någon halvstor ibland… Dessutom har jag svårt att se ”torgduvorna” i skogen… Klarar de sig verkligen i naturen?

 7. Maria skriver:

  ”Duvorna häckar i träd, bland klippor, på marken och vid människans boplatser. De lägger vanligen två kullar med ägg per år. De lever i par som hjälps åt att bygga boet, ruva äggen och föda upp ungarna.”

  antagligen så föder de upp ungarna helt innan de är färdiga för egna utflykter

 8. marie roxbro skriver:

  Hej! Nu var det så att jag sökte på nätet efter en bild på duvungar när jag hamnade på din sida 🙂
  Jag har haft en duva som antagligen snott ett gammalt skatbo på tomten där hon legat o ruvat och glott på mig :-).

  I förrgår prasslade det så i buskarna o jag blev så nyfiken och hittade en liten unge ( liten var väl att ta i) men den var så ful och ruffsig….trodde kanske att den hade trillat ur boet…vet inte för jag vet inte om det är en duvunge…

  Men gå gärna till min sida o kolla så kanske du an tala om för mig vad det är om inte annat….annars har jag en duvunge på tomten…skulle vara väldigt roligt att veta…

  Ha det gott / Marie

 9. Linda skriver:

  Duvdagis? Ahahahahhahahahah 🙂 Det vore fint. Att se menar jag.

 10. Towe skriver:

  Hej! Sökte runt lite på nätet och hamnade här, jag har faktiskt sett duvungar, dom häckade på olika skrymslen på tunnelbaneperrongen, och tro mig dom ser verkligen annorlunda ut, fula men ändå ganska söta. En märklig sak med duvorna där var att de antagligen häckar i januari-februari, jag såg ungarna runt den tiden och då var de inte särskilt stora.

  Deras ungar kallas även för det nedsättande ordet ”squabs” vilket även kan vara en maträtt.

  Hoppas du blev nöjd med svaret 🙂

 11. Ullis skriver:

  Vi har hittat en duvunge som har ramlat ur sitt bo. Boet var under ett skärmtak på en godsmottagning. Den skulle snart vara påkörd om vi inte gör något. Nu har vi lagt den i en låda men vad ska vi göra med den??????

 12. ahmed skriver:

  Jag undrade samma sak fast jag fick svar ifrån balkong. En duva kom där ifjol den la ett ägg i min balkong. Men min son kasta ägget. Nu i feb 2012 så tror jag att jag såg duvan den gjorde en korg av pinnar. I marsh den 22 visa min sån 2duvungar i min balkong nu i 3 april är dom nästan full vuxna men en duvunge dog om du har en skräpig balkong 100% att en duva lägger ägg

 13. Karin skriver:

  Läste detta och har duvungar nu på min balkong. Klarar dom vintern någon som vet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s