Taggad av skolstarten

TonåringarPå väg hem från jobbet i dag tänkte jag på hur lyckligt lottad jag är som har ett jobb som jag trivs så bra med. Jag har återgått till att i huvudsak arbeta med tonåringar och det var ett riktigt bra beslut. Dagens ungdomar är så oerhört trevliga, roliga och vitala!

Men när jag kommer hem och skummar igenom dagens nyhetsrapportering möts jag bara av artiklar om mobbning (DN), nedskärningar (DN), hot, våld och trakasserier (DN). I media är den negativa bilden av skolan och ungdomar överväldigande och försöken att lyfta fram de positiva sidorna tycks inte nå fram (Lärartycket, För det vidare, Skollyftet).

Det finns mycket att stångas med inom utbildningsväsendet och tyvärr tar problembeskrivningarna ofta över även här i min blogg, men de dagliga mötena med eleverna väger upp alla bekymmer. Jag önskar att fler kunde förstå det. Då skulle vi inte ha så svårt att rekrytera nya lärare!

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Läraryrket, Skolvardag och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Taggad av skolstarten

 1. MalinC skriver:

  Ja, jag undrar vad man ska göra för att media ska lyfta fram det positiva med svensk skola. Det finns så oerhört många duktiga lärare och nyfikna elever där ute…

 2. Pingback: Hackordningen | Junkyard baby II

 3. Pernilla skriver:

  Spot on! När jag säger att jag är lärare möts jag ofta av en ”oj-stackare-blick”. Och jag som ju har världens roligaste arbete. Igår kväll, vid halv elva, hade jag fått ett mail från en av mina elever. Hon går i femman och hade en fundering utifrån det vi pratat om på dagens SO-pass om lagar, regler och normer. Så då drog hon iväg sin fundering till MIG. Det känns så himla stort och skönt att få vara en viktig del i någons liv på det sättet.

  Det är verkligen mötet med den enskilda eleven, skratten och stunderna av insikter och förändring som gör mitt jobb så fantastiskt. Jag kan ärligt säga att jag inte har ångrat mitt yrkesval en enda gång. Att jag, efter 15 år som lärare, fortfarande tycker det är skitkul att vara på jobbet.

  Har iofs förmånen att ha en riktigt bra skola att gå till. Full av bra kollegor och en toppenbra ledning förutom då de där magiska eleverna.

 4. Janne skriver:

  Nåja i början av läsåret så är mången lärare entusiastisk och ivrig. Många samarbeten påbörjas och planerna är storvulna. Efter ett tag så kommer den beska verkligheten med trilskande ungar, gapiga föräldrar och undfallande ledning. Lagom till maj så uppfattas de tidigare så överdrivna artiklarna som beskrivningar av söndagsskolan. Lycka till kära kollegor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s