Kultur(r)åtta

rat-01Eftersom det är en bra årstid för olika listor så slår jag ihop två kulturfyror och får en kulturåtta. (Ja, jag har använt det ”skämtet” förut, men när jag ändå har bilden klar… 😉 ) Jag har också lagt upp en annan årslista tillsammans med min sambo i vår gemensamma Malmöblogg.
.

En kulturfyra med nya favoriter

Rosemari skriver: ”2008 har varit ett år då mycket nytt hänt mig och jag har lärt känna nya människor, fått nya vänner och upptäckt massor av ny musik och jag har förverkligat några av mina små drömmar.”

1. ”Ett band jag upptäckte 2008 är Vampire Weekend. Har du hittat någon ny musik 2008?”
Det största ”fyndet” är nog Kaizers Orchestra som jag såg live under Malmöfestivalen i somras. Konserten var riktigt galet bra och jag köpte genast alla deras skivor. På sista tiden har jag också upptäckt en hel del ny musik via Spotify. Mer om det vid ett annat tillfälle.

2. ”Jonas på Kattkorgen är en av de nya vänner jag fått via bloggvärlden. Har du fått någon ny kontakt via bloggvärlden? Eller hittat en ny favoritblogg?”
Massor av båda! Favoritbloggar finns i länklistan, trots att jag borde uppdatera den ser jag nu… ”Vänner” kanske är att ta i när det gäller andra bloggare, men ”kontakter” helt klart. Den enda jag träffat ansikte mot ansikte är Mats på Tysta tankar, men det kanske blir fler, vem vet!

3. ”Jag såg Leonard Cohen i Globen. Det var en av mina smådrömmar som förverkligades. Har du någon liten dröm som du förverkligat under 2008?”
En dröm är ett starkt ord på en händelse, även om det är en ”liten dröm”… Nej, det kan jag nog inte påstå att jag har.

4. ”När du tänker tillbaka på 2008, vilken händelse är den första du kommer att tänka på då?”
Det måste vara flytten till Malmö. Ett stort steg när man bott hela sitt liv i Södertälje!

2009 års första Kulturfyra

Rosemari skriver: ”Det här är den första kulturfyran år 2009. Den måste så klart handla om det nya året. Själv har jag fått tag på två biljetter till Jean Michel Jarres konsert i Stockholm. Att uppleva den konserten är en av de händelser jag verkligen ser fram emot i år.”

1. ”Har du avgett något nyårslöfte?
Nej, jag har för länge sedan lovat att aldrig lova något igen, och det löftet tänker jag hålla.

2. ”Vilken är den första boken du ska läsa eller har läst i år?”
Jag har läst ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” av Mark Haddon. En bok jag verkligen kan rekommendera till alla som jobbar med barn och ungdomar som befinner sig i autismspektrat.

3. ”Vilken är den första filmen du har sett eller ska se i år?”
Hmm, jag måste ju ha sett någon film på nyårsdagen…men jag kommer inte ihåg vilken. Antagligen var jag mindre uppmärksam på filmen än på huvudvärken! 😉

4. ”Vilket kulturevenemang ser du mest fram emot i år?”
Jag har inget evenemang inbokat, men Malmöfestivalen var trevlig i somras, så den ser jag fram emot. Kanske blir det någon större festival också… Sweden Rock eller Roskilde…

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Musik, Privat och foto, reflektioner och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kultur(r)åtta

 1. Janne skriver:

  Tänk om det var närmare till Sweden Rock. Men den tiden är nog förbi för min del, tror jag. Kostar mer än det smakar i både tid och pengar att resa ner från Falun. Särskilt som jag är pappaledig då och knappast onödigt rik…

 2. christermagister skriver:

  Det är just närheten för mig… Jag har ju fått så nära nu att jag nästan måste gå! 😉

 3. Liz1e skriver:

  ”Den besynnerliga händelsen…” är en oerhört bra & gripande bok som jag kan bli lite ledsen över att inte ha ”kvar”.

 4. metabolism skriver:

  Nu ska jag avslöja en hemlis: du har träffat mig också. Men det var innan vi träffades på våra resp. bloggar. Fundera på den , du! 😉 Det är lite orättvist att jag vet vem du är, medan jag är anonym, så om du lovar att hålla det hemligt kanske jag berättar.
  /Janis

 5. Pernilla skriver:

  Håller med om boken ”Den besynnerliga händelsen”. Lättläst och underhållande, samtidigt som den är tänkvärd och bildande. Jag hörde från kollegor som har barn i gymnasieåldern att boken ingår bland de böcker de ska ha läst. Tycker jag är skitbra, då jag är övertygad om att den kan leda till ökad förståelse för olikheter.

 6. christermagister skriver:

  Pernilla: Det tycker jag var uppmuntrande!

  Janis: Att det är orättvist håller jag verkligen med om! Jag har funderat, men kommer inte på vem du skulle kunna vara! Skicka ett mail! Jag antar att du har adressen via någon av mina kommentarer i din blogg.

 7. jenny skriver:

  Ang tvånget att se Sliding Doors.
  Jag går studie- och yrkesvägledarprogrammet i Malmö och uppgiften är en analys av filmen utifrån ett par teorier om ”tillfälligheter” osv.

  Hela min utbildning är full av skumma uppgifter snarare värda ett gymnasieprogram än en treårig högskoleutbildning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s