FRA-lagen, rond 1

En kort kommentar i pausen: Rond 1 gick till bloggosfären.

Regeringen tog en stående räkning och ser till att putsa upp förslaget inför rond 2. (DN) Man tar ett allvarligt snack med sitt team och hotar antagligen med avsked om inte alla satsar helhjärtat på den gemensamma kampen.

I bloggosfärens ringhörna fnyser man föraktfullt och säger ”Skit är skit, även om man slår in det vackert och knyter rosetter runt det.” (SvD)

Så, hur ser det ut inför rond 2?

Jo, å ena sidan ser regeringen starka ut, partipiskan och löften om sommarlov är starka vapen, men å andra sidan har bloggosfären god kampvilja. Man kämpar för sin frihet.     Men vad kämpar regeringen för?

Det är den dolda agendan som oroar mig mest. Som jag skrev i mitt förra inlägg: Vem är det egentligen de är ute efter? Inte kan de tro att terrorister kommer att sluta vara terrorister? Eller att terroristerna är så korkade att de låter bli att kryptera sina meddelanden, eller hittar andra sätt att kommunicera? ”Systemet kommer inte fånga några terrorister”, säger även Magnus Norell, forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, med inriktning på terrorism. (DN)

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, FRA-lagen och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till FRA-lagen, rond 1

 1. Mike skriver:

  Lustigt nog så försöker man passera lagen om Eu Konstitutionen bakom ryggen på folket samtidigt som ger tottal antiterror kontrol i samspel med alla andra länder och buggning över gränser osv.
  Samtidig stiftas nya lagar med beatrice ask i spetsen som möjligör att man spårar och arressterar folk som namnger tjänstemän mm för maktmissbruk på nätet och så behåller man folket i en dröm av ett ordnat samhälle och en bild av demokrati utan konflikter…

  Raka motsaten till vad internet var menat för i början (Att folk kan dela med sig av upplevelserna och därigenom får folk mera makt ”Compaqs VD”)

  Detta oroar våra kriminella vardagspsykopater till politiker

  Värsta fashistmetoderna ,,, Saknar ord.

  Bara och flytta härifrån eller agera och rensa bort dessa parastiter om dom inte tar förnuftet till fånga och lyssnar på folket

 2. Nielsen skriver:

  Det är naivt att kalla detta rond 1 då propositionen lanserades 8 mars 2007 (http://www.riksdagen.se/Webbnav/?nid=37&dok_id=GU0363)

  I bästa fall kan vi kalla detta rond 14, i svåraste fall kan vi kalla detta 2 minuter och 45 sekunder ut i rond 15. Det

  Dock finns det en tröst för de som vill vara ”okränkbara” åtminstone på nätet: Skaffa en säker koppling till en slavbrowser utanför Sveriges gränser.

 3. christermagister skriver:

  Mike, jag vet inte om man ska vara glad över att debatten i alla fall har gett ett visst resultat, eller skrämd över hur mycket som sker i det dolda… Det här påminner mig om en låt med Svenska akademien, där de sjunger ”låt mig vara naiv”… Man vill ju tro att vi har någon öppenhet och något att säga till om i en demokrati…

  Nielsen, på tal om låtar så kanske vi ska kalla det ”two minutes to midnight” istället? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s