Utbildningsprogram på UR.se

”I dag, måndag, lägger UR ut 8.000 utbildningsprogram på nätet.
Fritt och utan lösenord.” (DN)

Rubriken i DN lyder ”Absurd brist på datorer i de svenska klassrummen”, och visst är det tragiskt att förutsättningarna ser så olika ut för landets elever, men just i dag väljer jag att fokusera på vilken fantastisk möjlighet UR.se är för oss som har god tillgång till datorer. För det är precis som Erik Fichtelius skriver: ”Att rätt program är tillgängligt i rätt ögonblick blir därmed avgörande för hur vi kan lära oss med våra sinnen, alla våra sinnen.”

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Pedagogik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utbildningsprogram på UR.se

 1. Pernilla skriver:

  Mitt lärarliv förändrades i minuten strömmande video blev tillgängligt.
  Det är en ynnest att låta elever, när de är mitt uppe i just det, se en kort film som förklarar/komplimenterar det vi jobbar med. Att jag som lärare inte behöver låta det verkligen livet pausa för att jag ska ”beställa AV-material”. Så var det ju i början på min lärarbana.

  Att kunna se geografens testamente (URs eminenta nytolkning av Nils Holgersson) som grund för ett Sverige-arbete är bara så jävla bra. Jag betalar gladeligen både min skatt och min TV-license för detta! Sådan grym kvalité.

  Och nej. Det ersätter inte mig som pedagog. Och nej, självklart har jag inte slutat att planera.. Men jag kan vara mycket mer i stunden. Som dagen då eleverna hittade en död ekorre. Då blir det liksom rätt självklart att ta ett litet kort tema om ekorren och om liv/död. Kunde liksom inte passa bättre. Och att då säga: ”Vi väntar en vecka på en 4 min film om ekorren” är liksom dödens tråkigt.

  Jag älskar min smartboard och jag älskar mina datorer. 😉

 2. Maths skriver:

  Det går att utjämna klyftorna. Det billigaste alternativet är 0 dollar eller så kan man göra som i Hudiksvall. Men politikerna måste se alternativet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s