Ideologisk blackout

Att konkurrensutsätta bilprovningen och apoteket måste väl ända vara höjden av ideologisk blackout?! Nu har företaget som inspekterar min bil en stark drivkraft att antingen godkänna min bil trots brister eller att hitta fel som den anslutna verkstaden ”måste” åtgärda och ett besök på apoteket börjar allt mer likna Kiviks marknad:
Köp tre förpackningar huvudvärkstabletter så får du magsårsmedicin på köpet!

Uppdatering: Om apoteken i SvD, artikel 1, artikel 2

”Problemet med situationen ”Inga läkemedel på grund av sjukdom” illustrerar hur komplicerat det är att privatisera en verksamhet som skall lämna basal samhällsservice till medborgarna. Konkurrens och valfrihet räcker inte för att upprätthålla dessa funktioner.”

För att få ut någonting positivt av det här bjuder jag på lite 80-talsnostalgi:

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ideologisk blackout

 1. Maths skriver:

  Var det här ett sätt att beskriva effekten av skattefinansierade privatskolor?

  • ChristerMagister skriver:

   Ha, ha, inlägget kan väl beskriva fler tokiga privatiseringar, men de här två är aktuella för mig just nu. De här två områdena är väl så uppenbart korkade att konkurrensutsätta att det väcker tankar angående fler områden kanske…

 2. ChristerMagister skriver:

  Länkar till två aktuella artiklar om hemtjänsten. Även den blåaste person borde känna att den ideologiska basen för privata aktörer inom vård och omsorg skakar betänkligt:

  ”Flera undersökningar visar att bara drygt 80 procent av den hemtjänst som beställs verkligen utförs hemma hos de gamla. Från årsskiftet planerar Stockholm att höja ersättningen till utförarna rejält – från dagens 290 kronor i timmen, som är näst lägst i länet – till 360 kronor i timmen för de privata företagen. […] Med den nya ersättningen följer en elektronisk stämpelklocka hemma hos de gamla, hemtjänstpersonalen registrerar sig när de kommer och när de går. Staden betalar bara för den tid de verkligen har varit där.

  Och i förslaget till nya ersättningsnivåer utgår staden från att bara drygt 80 procent av beviljade hemtjänsttimmar utförs på plats.

  – Jag tror att hemtjänstföretagen kommer att stanna kvar hos pensionären om de blir klara med jobbet tidigare, för att få ut hela ersättningen. Då kommer det att braka ihop, och då dras tiden ner för de gamla, säger Ulf Bjerregaard, huvudskyddsombud på Kommunal.”

  http://www.dn.se/sthlm/alvsjos-hemtjanst-i-botten

  http://www.dn.se/sthlm/hogre-ersattning-till-hemtjanstforetagen

 3. Maths skriver:

  Äldreborgarrådet Joakim Larsson (M) tror inte att det nya systemet kommer att medföra kraftigt ökade kostnader.

  Kan inte du som är utbildad inom området specialpedagogik, ge dessa personer en en lektion i praktisk matematik?

  Sedan är det inte bara äldreomsorgen där Älvsjö ligger jumbo. De ligger även lägst när det gäller sjukfrånvaro. Missnöje bland personalen ligger de å andra sidan högt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s