”Dags att kavla upp ärmarna”

Fredagens Sydsvenskan ligger kvar i personalrummet och vi läser att det just nu råder en ”oväntad enighet om krafttag” inom skolpolitiken i Malmö. Både Stefan Lindhe (M) och  Ilmar Reepalu (S) är beredda att ”kavla upp ärmarna” (mer konkret än så blir det inte i artikeln).
……Det luttrade kollegiet anser att armkavlingen antagligen bara kommer att resultera i ytterligare ett dokument som vi ska fylla i…

Ingen tror riktigt på att vi kommer att få tillbaka de lärartjänster som skars ner i början av läsåret, att vi kommer att få alla våra ansökningar om ”studiestöd på hemspråket” beviljade eller att ökningen av platser i kommunikationsklasserna som flera elever är i ett skriande behov av kommer att inrättas inom den närmsta framtiden (mm mm).

Är det ett luttrat eller ett cyniskt kollegium som har talat? Jag vet inte, det får väl framtiden utvisa, men jag vet att känslan av att ingen ”ett par pinnhål upp i hierarkin” verkligen tar hänsyn till vad pedagogerna skriver i alla dokument och utvärderingar är stor.

(Antagligen har detta inlägg en stark koppling till gårdagens inlägg om kortsiktigheten i planeringen av kommunens skolverksamhet.)

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, skolpolitik och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Dags att kavla upp ärmarna”

  1. Pingback: och vinnaren är… | Christermagister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s