Köttfria dagar

Att köttmängden i maten ska vara för hög är nog en av få saker vi inte behöver oroa oss för när det gäller skolmaten…

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, skolpolitik, Skolvardag och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Köttfria dagar

 1. Göran Tullberg skriver:

  Christer! Detta med klimatpåverkan är en rent politisk ploj för att få makt och pressa skattepengar ur oss. Tro mig! Dessa klimatextremister vet inte ett sk-t om koldioxid eller temperaturpåverkan. De är politiker, inte vetenskapsmän(kvinnor).

  Vi behöver mer koldioxid inte mindre! Koldioxid skapar liv. Den är basen för ALLT liv. Träd och växter växer bara om det finns koldioxid. En ökning av koldioxidhalten med 100% ger mer än 150% ökning av livet – av mängden växter och djur.

  Alla stora kulturer hae existerat under perioder då jorden var två grader varmare än nu. När temperaturen sjönk uppstod missväxt, krig, död och pest.

  Kanada hoppade av Kyoto och sparade drygt 100 miljarder kronor i böter bara för ett år för utsläpp av koldioxid. Vi fortsätter att betala ut enoerma summor – kanske 100 miljarder – för just ingenting. En del går till Ryssland, en del till PSSI.

  PSSI har redan tillsatt en VÄRLDSREGERING som skall pressa stora pengar av I-länderna för att leva flott och skänka litet bidrag till de korrupta regeringarna i odemokratiska U-länder.

  Nu sjunker temperaturerna sakta enligt satelitmätningar. Inte som de fabricerade temperaturerna som CRU står levererar. Vi befinner oss i slutet av en mycket sval mellaninstid och mängden fläckar på solen är exceptionellt låga – just som vid början av lilla istiden.

 2. baldwin67 skriver:

  Suck…”inför köttfria dagar i skolor och i förskolor”….Jämmer och elände….Hur skulle det vara om barnen till en början fick lite mat i skolan. Hör en hel del om skolmaten här hemma när mina ungdomar berättar. Tydligen tur att det finns McDonalds och bröd i butikerna så de kan vara någorlunda mätta i skolan….det är trots allt deras arbete och måste hålla sig skärpta.
  Och med tryckpunt klimatpåverkan….man skulle kanske börja att se över klimatet på skolorna. Kan inte vara lätt att vara lärare i dagens läge.?

  Vh

 3. Lilian skriver:

  Nu måste jag protestera, men med respekt för att det ser väldigt olika ut i vårt avlånga land. De skolor jag ansvarar för har fantastiska kockar som serverar mat av hög kvalitet. Det är en fröjd att äta i våra matsalar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s