Ett grundligt misslyckande

Den nyöppnade friskolan Fredens skola vars tydligt uttalade profil är att lära eleverna att respektera andra människors egenvärde har av Skolinspektionen stängts med omedelbar verkan med hänvisning till att skolmiljön i hög grad präglas av ”kränkningar som rör både elever och personal”. (Skolinspektionen, DN, SvD)
….Kommunen är nu skyldig att erbjuda eleverna utbildning i en kommunal skola…

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Debatt och politik, skolpolitik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ett grundligt misslyckande

 1. janne skriver:

  Det låter helt befängt.
  Hur tänkte man egentligen?

  • ChristerMagister skriver:

   Höga ambitioner, men inte förmåga att hantera grupprocesser? Ny skola utan rutiner och tydlig ledning? Den konkurrensutsatta skolans ovilja att stöta sig med föräldrar?

   Frågorna är många, svaren få… 🙂

 2. Plura skriver:

  Å jo vars, Ann-Marie Begler var noga med att säga att dett inte bara gällde fristående skolor som ni vill få det till. Det kommer att drabba kommunala skolor också. Hur snart det sker får vi se. Men ett är klart att de som trott att det är business us usual med nya skollagen är grundligt lurade.

  • ChristerMagister skriver:

   Visst är det så. Skillnaden är att om det gäller en kommunal skola så har kommunen en möjlighet att gå in och styra upp verksamheten på plats i stället för att tvingas agera livlina som i det här fallet. Jag har varit med om att en friskola i närheten av den kommunala skolan jag arbetade på stängdes, och det var ingen lätt uppgift att inkludera alla dessa elever i en redan befintlig verksamhet kan jag säga! Ett par dagars förberedelse inför att ta emot 60 nya elever i blandad ålder är inte mycket…

  • Plura skriver:

   Christer kan så vara. Men nu är inte den nya skollagen som den gamla som du relaterar till. Skolinspektionen har framgent makten att besluta om den får öppnas om det bevisats åtgärdat problem. Kommunen har ingen friåkning. Under tiden detta pågår måste de när det gäller grundskolan ordna platser i andra skolor för eleverna.

   Löken på laxen är att om kommunen överklagar beslutet ska det valsa i förvaltningsdomstolarna där slutligen Högsta förvaltningsdomstolen avgör om det är en predjucedrande dom.

   Nya tider strålande tider;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s