Så var det dags för det årliga inlägget om pollenallergi…
Kanske blir det viktigare att ha i åtanke med tiden eftersom de nationella proven i allt högre utsträckning behandlas som examensprov.
För detaljer hänvisar jag till förra årets inlägg.
Länkar till andra bloggar om: skola, skolan, skolpolitik, skoldebatt, utbildning, utbildningspolitik, allergi, pollenallergi, betyg, nationella prov,
Rubriken är väl typisk. Ingen skugga över arbetsviljan. Det är helt ovidkommande yttre faktorer som på verkar betygen. Inte skolan, inte eleven, inte läraren.
Nån borde tala om för Stephen Hawking hur svårt de svenska eleverna har det…
Men Kristian, även om viljans kraft är stark är det väl mycket begärt att barnen ska kunna påverka sin pollenallergi? 🙂
Det här handlar ju inte om betygen generellt, utan specifikt om att de elever som är drabbade av pollenallergi presterar sämre på våren när de nationella proven genomförs.
Christer
Det finns alldeles utomordentligt effektiva antihistaminer. Ta dem och skyll för Gud skull inte på hösnuvan. Få ett recept på Pulmicort, ifall det envisas.
Ögondroppar har funnits sen jag var i skolåldern åtminstone. Då hette de Antasten-Priwin, Det finns säkert ett dussin olika idag.
Klassiska finter. Mina barn är inte lata och obegåvade, De har hösnuva….
Min lillasyster åt upp min bok så jag kunde inte läsa.
Jag samlar på fantastiska bortförklaringar, så synd att denna inte var autentisk, den hade passat fint i min samling!
Pollenallergi blir vanligare, det finns undersökningar som ger vid handen att detta sannolikt beror bland annat på parfymerade tvättmedel, rengöringsmedel, blyet i luftföroreningar och annat som sänker motståndskraften vilket leder till att fler reagerar på pollen idag än för tjugo år sedan, och mångdubbelt fler än för femtio år sedan. Detta vet alla lärare som undervisat mer än ett år och har det minsta uns av observationsförmåga.
Och till detta måste vi, som skolsystem och som enskilda lärare, förhålla oss.
Nej, det måste vi inte.