Likabehandlingsdag

I dag har vi haft likabehandlingsdag på skolan och arbetat med diskrimineringsgrunderna i likabehandlingslagen. Jag tror att alla var nöjda, men jag tycker inte riktigt om namnet…

Annonser

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Skolvardag. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Likabehandlingsdag

 1. Lisa skriver:

  Det var ett meck att reda ut namnet likabehandlingsdag för förskolebarnen kan jag meddela. Det underlättades inte av totalt underbemanning och stressade pedagoger som sprang ut och in ur klassrummet och gapade om trasiga hissar och försvunna smörgåsar (man måste ju prioritera?). Lite missnöjd är jag allt, men tanken var såklart god..

  • ChristerMagister skriver:

   Försvunna smörgåsar?! Aj då, det var inte bra! Hela planeringen rasade? 😉

   Vi får fundera på namnet till nästa gång. Bara för att det heter likabehandlingslag och likabehandlingsplan behöver det ju inte heta likabehandlingsdag…

 2. janlenander skriver:

  Nog finns det en svårighet i skillnaden mellan likformighetssträvanden och rättvisa möjligheter. Jämställdhet, jämlikhet, … vilket ord är bäst? ord är viktiga men finns det något djupare ner att förstå.

 3. Mr Day skriver:

  Håller helt med. Ett krångligt namn på ett viktigt arbete. Det som jag tycker är viktigt en sådan dag är att eleverna ska få tillfälle att bli mer medvetna om vad likabehandlingsplanen innebär rent konkret, hur den fungerar och hur den skall användas samt även ha synpunkter på innehållet. Alla är nog överens om att detta är ett viktigt dokument för barnens trygghet och skolans utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s