Dagens kalkon

…………………… ….Mer i Lärarnas Nyheter.

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annonser

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Debatt och politik, Läraryrket, skolpolitik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Dagens kalkon

 1. Jan Lenander skriver:

  SUCK! ja, att lärare ska göra allt möjligt utom att undervisa verkar alla politiska partier vara rörande överens om. Inget fel på städning men läste jag inte precis att eleverna tappar när det gäller kunskaper så att lärarna borde få mer tid för det.

 2. Maths skriver:

  En ny kärnverksamhet? De vuxna som förebilder? Nej, har de gått lite väl långt nu!

 3. Morrica skriver:

  Varför finner sig lärarna snällt? Säg ifrån, låt bli att städa och flytta undervisningen till kommunhusets café om klassrummen blir för dammiga.

  • Christermagister skriver:

   Ja, varför finner man sig? Gör en tidsstudie av arbetsuppgifterna och visa chefen svart på vitt. Vägra att utföra städuppgifter.

   • Jan Lenander skriver:

    Stopp jag ska inte behöva göra några tidsstudier annat än som del av ämnet kvalitetsteknik. Det här är för dumt för att tas seriöst!

    • Morrica skriver:

     Vill lärarkåren bli bemött med respekt är det dags att den ger sig själv respekt. Att överhuvudtaget finna sig i att någon säger åt en att ta ner gardinerna, transportera hem dem, tvätta dem i egen maskin med eget tvättmedel (jag tvivlar på att dylikt tillhandahålls), stryka dem, transportera tillbaka dem och hänga upp dem igen är detsamma som att reducera sig själv.

     • Trofinios skriver:

      Det finns en underlig inställning hos många lärare, i synnerhet bland kvinnor som undervisar i de lägre åldrarna. Läraryrket ses nästa som en ideell verksamhet. Kvinnorna ser lönen som ett litet bidrag till deras mäns lön. Visar man sin indignation över de låga lärarlönerna så bryr de sig knappt, ja fan en del vet inte ens hur mycket de får i lön eller vad som är rimligt att kräva. En del tävlar nästan om att göra saker som ligger utanför deras uppdrag: arbetsplatsen ses som deras hem och då gäller det att det är ombonat och fint. Troligen är det en djupt rotad föreställning om hemmafrun/goda modern som alltid ska vara till lags och inte klaga som spökar. Att arbeta som lärare ses något extra, en liten samhällsinsats, utöver det egentliga uppdraget… Man önskar bara att de kunde bli lite arga någon gång, hävda sina rättigheter, kräva en högre lön.

      Jag tror att det bland annat är kvinnoväldet inom skolan som har gjort våra fackföreningar mjäkiga och därmed bidragit till statussänkningen av yrket. Bygg eller Metall hade till exempel aldrig tolererat den klena löneutveckling lärarna har haft under de senaste årtioendena.

      De ädla motiven för med sig mycket gott men har inte bidragit till att ge den status läraryrket förtjänar.

    • Christermagister skriver:

     Ja, på gymnasiet behövs nog inte det, men lärarna i de lägre åldrarna förutsätts utföra en massa uppgifter som inte har någonting med deras pedagogiska profession att göra och det kanske skulle bli tydligare för cheferna om de hade det svart på vitt. Ingen av uppgifterna på den där listan är egentligen något nytt för dessa lärare, det är bara det att man sällan ser det på pränt.

     • janlenander skriver:

      Exakt rätt åtgärder för de lägsta åldrarna vet Jag kanske inte men samtidigt känns det som alltför dumt förslag att för att förklara varför det inte ska genomföras.

    • Plura skriver:

     Ursäkta Jan, tidsstudier är ingen del av kvalitetstekniken. Om ni hade det på Ericsson är det bara att beklaga. Det är en förgången tid när kvalitetskotroll och tidstudier var på tapeten på 50- och 60-talet.

 4. Plura skriver:

  Vore inte civil olydnad på platsen! Kommer att löna sig efter 1 juli 2011.

 5. Anders B Westin skriver:

  På mitt jobb städar damerna bara golvet.
  Borden har inte blivit städade de senaste 20 åren.

  För jag är nämligen civing.

  Jag prioriterar uppdragen och matematiken.

  Frugan vägrar att hälsa på mig.

  Carl Johan de Geer ställer just nu ut sin ostädade konstnärsateljé på ett museum i Östersund. Då tvingades han städa för första gången på flera decennium.

  http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/inte-utan-orsak-carl-johan-de-geer-marianne-lindberg-de-geer-paa-faergfabriken-norr-415948

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s