Valtider

I vanliga fall brukar jag blogga om de flesta förslag och utspel som rör skolan, men just nu har jag faktiskt ingen lust. Det känns inte som att det är värt besväret.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , ,

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Debatt och politik, skolpolitik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Valtider

 1. Jan Lenander skriver:

  Kan förstå känslan, överord, löften och affärer kommer som störtregn.

  Tidigare i somras skrev jag om att vi verkligen borde studera de förändringar som görs så att det inte ska bli så mycket skolpoltiskt hattande. Det känns inte som att den typen av idéer kommer få genomslag på ett tag.

 2. kan inte ens det stärkta hoppet om att slippa SKL muntra upp?

 3. Det det betyder är nog att man nu är villig att återförstatliga skolan. Det första tecknet var att motståndet i artiklar och uttalanden försvann. Nu behövs en krycka att hänga upp den ändrade inställningen på. Ergo: Utvärdering.

  • Jan Lenander skriver:

   Det kan nog komma något bra ur det!

   När det gäller ett återförstatligande till något som var innan kommunalisering tror jag att många nostalgiker kommer att bli besvikna. Folkpartiet är helt ensamma om att önska sig något åt det hållet men skolpeng och den stora mängden friskolor har helt ändrat landskapet och kommunernas jävssituation bara växer och växer. Alliansen kan ha börjat få insikten om att något behöver göras. Tack folkpartiet i så fall. Resultatet kan faktiskt bli att vi i alla fall slipper SKL.

 4. Plura skriver:

  Många utspel på den politiska arenan näst varje dag om skolan. Mycket valfläsk, senast de rödgrönas statsning på förskolan som jag tycker luktar detaljstyrning på huvudmanna nivå. På något vis vill de rödgröna begränsa den kommunala beslutanderätten, hur nu det ska gå till. De kanske får ändra kommunallagen.

  Sedan det här med återförstatligande av skolan. Tja, jag vet inte om arbetsgivaransvaret ska tas över av staten. Och åter blir frågan vilka styrmekanismer ska man välja. Går ju lite stick i stäv med den valfrihets reform man gör genom skollagen med avregeleringar på ett antal områden. Inte en enkel fråga.

 5. Björn skriver:

  Ah, The Who. ”We were liberated from the fall that’s all
  But the world looks just the same
  And history ain’t changed” Vackert! 🙂

  Har du förresten koll på att Roger Waters sätter upp The Wall i Globen nästa vår? Det finns fortfarande biljetter tror jag.

 6. Wow, tack för tipset Björn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s