Skolstart

I dag arbetade jag min första dag på den nya arbetsplatsen.
Hur känns det nu då, frågade en kollega i slutet av dagen?
Det är lagom förvirrat

Så är det att börja på en ny arbetsplats, så jag säger ingenting mer om det.

När jag gick med arbetslaget över skolgården kom ett glatt gäng ungar framrusande. De skrattade, hoppade och klängde på sina lärare och pratade om hur mycket de längtade till skolstarten. Jättekul att se!

Efter en minut sa däremot en flicka med lite bekymrad röst:
– Jag hoppas verkligen att jag klarar nationella proven i fyran också…
När hon blev informerad om att det inte var några nationella prov i fyran skuttade hon glatt vidare över skolgården.

Nioåringar som är stressade över prov är deprimerande. Det är oerhört viktigt att vi lyckas hålla en balans mellan lek, upptäckslust och allvar i skolan. (DN)
————————-
Jag skapade precis en ny kategori i bloggen som jag kallar ”Skolvardag” och jag hoppas att jag ska kunna blanda upp skolpolitiken med lite vardagshändelser i framtiden.

Inom kategorin skolpolitik har Mats intressanta diskussioner om målstyrning och bedömning på gång och socialdemokraterna vill tvinga kommunerna att ge extra pengar till skolor i segregerade områden genom att ändra skollagen; en sämre dag hade jag påpekat att problemet med den idén är att politikerna inte läser skollagen, men i dag är jag tyst! 😉

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, flumpedagogik, Läraryrket, Pedagogik, skolpolitik, Skolvardag och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Skolstart

  1. Mats skriver:

    Var det inte en sekund av överraskande samförstånd då Björklund höll med socialdemokraterna om förslaget – men att formuleringen om kompensatorisk ekonomi redan fanns i läroplanen och därför också borde finnas i skollagen?

  2. Plura skriver:

    Om sossarna vill tvinga kommunerna och ändra skollagen måste de också ändra kommunallagen. Det märks att det är valtider. Det ena desperata förslaget efter det andra poppar upp för att få makten i Rosenbad.

    Och grattis till nya verkligheten. Ska bli spännande att följa den som jag följer Anne-Maries om skolvardagen och dess vedermödor. Jag väntar med iver!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s