Dagens frågetecken

På väg hem från stranden körde jag bakom en bil med en sådan här skylt i bakrutan. Min första tanke var, ”jaha?”
Min andra var den mer tonårsmässiga, ”och?”

Ärligt talat, vad vill man ha sagt med skylten?

Är det en varning om att bilens förare plötsligt kan bli biten i örat, eller skrämd av ett skall, och därmed utföra oväntade manövrar på vägen? Eller är det bara en påminnelse till bilens ägare så att de inte glömmer hunden kvar i bilen en varm sommardag?

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Annonser

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Privat och foto, reflektioner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Dagens frågetecken

 1. Plura skriver:

  Man kan undra. Har sett sådan skyltar på trädgårds staket. Då står det varning för hunden. Men det kanske är något för oss dummies att fundera på. Vad menar karlsloken??

  • Morrica skriver:

   Jag stötte en gång på en man som hade en sån skylt på sin ytterdörr – Varning för hunden, alltså, inte hund i bil. Hans hund var gammal och både döv och blind, men mycket vänlig när det väl gick upp för den att någon kommit på besök, så jag frågade om skylten. Det var för att varna så att ingen råkade snubbla på hunden, förklarade mannen.

   Tyvärr tror jag att den skylten du förbryllas över, Christer, snarare är ännu en av dessa attiraljer som används av människor som har lite svårt att förstå att en hund inte är ett barn. Skylten ‘Barn i bilen’ används ju i avsikt att få omkring varande trafikanter att vara lite extra försiktiga så att de inte tvingar föraren i barnbilen att tvärtnita i onödan, till exempel, sannolikt väntar sig föraren av hundbilen att samma hänsyn ska visas den lilla jycken.

   • Christermagister skriver:

    Ja, för sig själv och andra trafikanter kan man ju gärna riskera livet på, men en hund! Aldrig! 😉

    • Morrica skriver:

     Nej, hundar har sannerligen en särställning i dagens samhälle.

    • Samuel Karlsson skriver:

     Eller så har det med att hunden inte är fastspänd så som vi människor är, så den gör sig mer illa än vi. Precis som barn lättare gör sig mer illa vid en krock än vuxna.

     Det sjuka i det hela är snarare att det måste till såna skyltar för att folk ska hålla avstånden i trafiken!

     • Morrica skriver:

      Att låta lille Fido sitta helt lös i bilen är ansvarslöst av samma anledning som det är ansvarslöst att låta bagage ligga löst. Det finns burar att stoppa hunden i så att den varken gör sig speciellt illa eller riskerar att flyga fram och göra illa någon annan i bilen vid eventuell krock. Det finns också bälten för den som absolut måste ha lilla Fido vid sin sida under körning.

 2. Christermagister skriver:

  Det är ju faktiskt inte mycket jag, som inte har hund i bilen, kan göra för att minska risken för Fido. Visst kan jag hålla avståndet, men det försöker jag alltid göra och jag tycker i så fall att en skylt med ”medmänniska i bilen” borde göra större nytta. I huvudsak måste det ju vara hundägaren själv som får se till att köra försiktigt, blinka i god tid innan h*n byter fil osv.

  • Samuel Karlsson skriver:

   Självklart så måste man själv köra försiktigt. Det jag menar är att tyvärr så är det allt för många som inte kör försiktigt och då brukar det hjälpa med en sådan skylt. Självklart borde folk reagera även på en ”medmänniska”-skylt.
   Jag har sett många som kört upp i häcken på bilar, men då de sett att de har hund eller en ”barn i bilen”-skylt så har de saktat av farten och lägger sig lite längre ifrån. Frågan är ju då varför de som kör bakom inte verkar bry sig om människorna som sitter i bilen förrän de ser en sådan skylt…

   • Christermagister skriver:

    Ja, det är ju sjukt om de tar hänsyn till en hund men inte en medmänniska! Men funkar det så kanske man skulle knåpa ihop en egen skylt… ”Dammråttor i bilen”, eller nått… man vill ju inte ljuga! 🙂

    • Samuel Karlsson skriver:

     hehe, det kanske vore nåt. För tror inte alla helt o hållet läser på skylten utan de ser bara att de har en skylt. Så skriv helst något som liknar barn eller hund 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s