Jag kan ju ingenting…

Bildlänk

Två tankar:

Varför betalar vi (samhället) 5000 Kr för att någon ska gå hemma och göra ingenting, i stället för att betala 8000 Kr för att någon ska utföra ett arbete som vi har nytta av? Och som ger personen erfarenhet och självkänsla?

Vad krävs egentligen för att en person ska flytta dit jobben finns?

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jag kan ju ingenting…

 1. Pingback: Har inte råd att jobba… « Christermagister

 2. MarySaintMary skriver:

  Men alltså. Vad spelar det för roll om jag flyttar, arbetslösheten minskar ju inte för det. Om jag flyttar till Göteborg för att ta ett jobb är det ju någon i Göteborg som inte får det jobbet…och så får den personen flytta till Stockholm och ta ett jobb där, som i sin tur en person i Stockholm egentligen borde ha fått och så får den flytta, osv osv. För det är ju inte så att det finns vissa städer med arbetsbrist och vissa utan, arbetslösheten är ju hög i hela landet.

  (Om vi inte pratar om kvalificerade jobb som man måste vara utbildad för förstås, men det är en annan femma.)

  • Morrica skriver:

   Man kan tänka sig, om man vågar och känner sig aningen konspiratorisk, att det handlar om maktutövande. Genom att tvinga människor att flytta härs och tvärs, utnyttjande det tunga vapen man har i kontrollen över pengarna, så får man människor att känna att de har än mindre kontroll över sin tillvaro, man markerar med eftertryck att man kan ändra förhållanden med ett fingerknäpp och man splittrar dessutom upp sociala grupperingar. Människor blir osäkra och mindre benägna att säga ifrån om de känner sig vilsna i sitt sociala sammanhang.

   Men så hemskt är det sannolikt inte alls, snarare handlar det nog om fyrkantigt ekonomiskt tänkande där man tappat den mänskliga aspekten.

  • christermagister skriver:

   Hmmm, jag tänker att det i alla fall finns ställen där det är både lättare att hitta befintliga jobb och att starta någonting eget som i förlängningen kan leda till ytterligare arbetstillfällen. Men visst, det är ett problem att arbetslösheten är så utbredd och inte löser det alltihopa.

   Morrica, det är ju extremen åt ena hållet. Åt andra hållet kan man fundera på hur länge man kan bo på ett ställe där det inte finns några förutsättningar för att försörja sig. Det är väl mellan de ytterligheterna mina tankar och känslor kastas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s