Förargelseväckande beteende

Vellinge kommunEfter mitt förra inlägg om Vellinge tänkte jag hålla tyst, för min egen skull. Det är inte nyttigt att bli för arg, och som en riktig Ordbajsare sa: De borde anmälas för förargelseväckande beteende! 🙂

Men barnen är nu på plats (DN, AB) och det finns både goda och dåliga nyheter sedan sist.

På den dåliga sidan har vi den nakna rädslan som Vellingeborna uppvisar.
Det känns otryggt. Jag har en flickvän och en son på tolv månader. Jag reser mycket i mitt jobb och de ska vara här själva”, säger en boende. (SydSv)

Den totala bristen på perspektiv är också uppenbar. När jag läste detta skrek jag: ”Vadå reser i ditt jobb! Vad f*n har du ute i resten av samhället att göra! Stanna i Vellinge och jobba om du nu ska isolera dig!”
(Som sagt, det är inte bra att bli för arg! Jag skäms…)

Vellingeborna hänvisar ofta till att det inte finns någonting att göra i Vellinge. Förutom att det är ytterligare ett tecken på deras skeva syn av att de ska ha alla fördelar ute i resten av samhället utan att dra sitt strå till stacken så är det ju tragiskt för traktens egna ungdomar. Inte så konstigt att de använder mer narkotika än genomsnittet! (AB)

På den positiva sidan har vi det faktum att politikerna i Vellinge fått stark kritik från sina partivänner (DN) och att flera privatpersoner visat att det även i ett slutet samhälle finns plats för goda individer. (SvD)

Problemen i förhållandet mellan staten och landets kommuner har också aktualiserats. Liksom i skolpolitiken och inom många andra områden så är det ju faktiskt problematiskt att regeringen tar beslut som sedan ska genomföras av självstyrande kommuner. ”Vi har vädjat till humaniteten, till det goda hjärtat, till samhällsansvaret. Mitt personliga tålamod med kommunerna är slut, säger Fredrick Federley, Centerpartiets migrationspolitiska talesperson.” (SvD)

Obs! Missa inte Jennie Silis artikel i Expressen.

P.S. Börja nu inte debattera flyktingmottagandets vara eller icke vara i kommentarerna. Det här har ingenting med det att göra. Det här handlar om rädsla, isolering och allas ansvar för vårat gemensamma samhälle.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Förargelseväckande beteende

 1. kalle008 skriver:

  Vellingeborna har väl all anledning att göra som de gör. De har Malmö i närheten. De vet mycket väl hur läget är där. De kanske till och med känner till vad BRÅ numera aktivt döljer om vissa invandrargrupper.

  Men det är en fördel att det som sker faktiskt sker. Rikspolitikernas övervåld mot en liten kommun kommer att göra en del politiska frågor väldigt tydliga för väldigt många.

  Nu går det inte att dölja längre. Och hos SD skrattar man högt över det politiska etablissemangets metoder att lägga snaran om halsen på sig själva!

  • christermagister skriver:

   Ja, Vellingeborna som reagerar på det här sättet gör det instinktivt utifrån sin egen rädsla och efter rent egoistiska skäl. Mänskligt, men sorgligt.

   Att förhållandet stat-kommun ställs på sin spets kan nog vara bra, och ja, de som tjänar mest på det här på kort sikt är nog tyvärr SD.

 2. JE skriver:

  vad tror du kommer hända med bostadspriserna i Vellinge om det så kallade ”flykting”boendet blir permanent?
  De här 30 ”barnen” kommer säkert försvinna om nu Malmö och företaget Attendo håller vad de lovat men vad händer sen?

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=511368

  • christermagister skriver:

   Bostadspriserna i Vellinge struntar jag fullständigt i. Det är en rent pinsam faktor att ta upp i sammanhanget.

   För egen del skulle jag efter det här utspelet inte bosätta mig i Vellinge hur billigt det än var. Det krävs en ordentlig återställare av kommunens rykte för att det skulle ske!

 3. M skriver:

  Kritiken från partivännerna är i mitt tycke allt för lam. Det är så lätt att placera problemet här i vår lilla kommun långt ned på den skånska sydkusten. Men problemet är större än så. Vellinges nu öppet rasistiska kommunalråd är en maktfaktor inom Moderaterna. Inte bara här hemma i Vellinge utan i övrigt också.

  Eller vad sägs om:
  Ledamot i regionfullmäktige.
  Förbundsordförande för Skånemoderaterna.
  Ordförande i Moderaternas nationella valberedning.

  Det är de positioner Ljungman har på andra sidan kommungränsen. Kan till och med finnas fler som inte jag känner till, men tydligt är att det här är inte en man som Moderaterna tar avstånd från. Tvärtom, de verkar ta honom till sitt hjärta allt mer för varje år som går.

  Så att partivännerna kritiserar räcker inte. För att det ska bli trovärdigt måste de göra sig av med Ljungman och hans brunklädda kompisar!

  hälsar

  en Vellingebo som gillar Vellinges natur och läge, men avskyr kommunens nazi-inspirerade ledning

  • christermagister skriver:

   Ja, man får ju hoppas att det sker. Jag menade mest att något som tydligen har legat och pyrt i många år har släppts ut i det fria. Det kan ju inte vara lika lätt att stötta den kommunledningen i framtiden.

  • Plura skriver:

   Kära M!

   Skrev följande på Tysta tankar:

   ”Värre än Danderyd och Djursholm i synen på omgivningen. Och nivea mentaliteten verkar vara extra tjock i Vellingen där även unga lattemorrsor uttrycker sig som de gör.

   Detta rimmar illa med det man alltid fått höra att Skåne, att ni är så internationellt för att det ligger så nära kontinenten. Men det kanske var för att snabbt kunna åka över sundet för en öl?”

   Kommunalrådet verkar var av samma kaliber som vår förre statsminister. Men Gud förbjuder att denna från Vellinge någonsin når denna position utan marginaliseras till en liten avkrok i sydSverige.

 4. Robert skriver:

  Folk med dina åsikter christer finner man förvånansvärt ofta muttrandes i en rasren förort/stadsdel, där på åskådarplats lovordar dom mångkulturen och sjunger dess lovord.
  Snälla säg att du bor i den mörkaste förorten och tvingar dina barn till en invandrarskola där dom är dom enda svenskarna.
  Annars är du bara en i mängden av hycklande svenskar som aldrig någonsin kan leva som man lär.

 5. Kristian Grönqvist skriver:

  Hatten av för Dig Christer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s