Att hitta rätt

searchingNätet är så stort, så stort…Hur gör du för att hitta intressanta artiklar och bloggar i denna djungel?

Själv skummar jag igenom alla de stora tidningarnas hemsidor och använder de länkar som finns i anslutning till artiklarna samt Knuff och Bloggportalen för att hitta bloggar som skriver om dem. Jag prenumererar också på utskick från Skolporten där man kan välja olika skolområden som intresserar en.

När det gäller att följa bloggar har det blivit så att jag använder både Bloglovin´ och Google Reader för att få uppdateringar via RSS.

Man kan väl säga att jag känner mig ganska nöjd när det gäller att hitta artiklar och att följa bloggar, men jag tycker att det är svårt att hitta nya bloggar som intresserar mig. Jag tittar in på Bloggkartan ibland för att leta bloggar i ett geografiskt område, men det är ett ganska begränsat antal bloggar registrerade där. På Bloggportalen ska man ju kunna leta bloggar efter intresseområde, men jag upptäckte hur dåligt det fungerar häromdagen när jag letade musikbloggar. De flesta bloggar på topplistorna hade ingenting alls med musik att göra. Då fungerar den delen bättre på Bloglovin´ tack vare att man bara kan välja en kategori när man registrerar sig där.

Jag har testat både Bloggtrafik.nu och Mer-trafik.se som fungerar på samma sätt. Man registrerar sig och väljer intresseområden och när man sedan surfar från deras sida slumpas det fram bloggar inom dessa områden. Ett ganska intressant sätt som tyvärr inte fungerar så bra för mig eftersom det finns få bloggar inom mina intresseområden ännu. (En bonus med dessa sidor är att man får ”gratis trafik” till sin blogg, vilket är helt ointressant eftersom jag varken är reklamsponsrad eller någon topplistejunkie.)

Så, har du några tips? Använder du någon sida där bloggarna finns kategoriserade i ganska snäva områden och där det finns ett hyggligt urval?

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Privat och foto och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att hitta rätt

 1. Ailas skriver:

  Brottas med samma problem som du! Ja, eller åtminstone delvis…

  Intressanta bloggar hittar jag ibland (som nu din just nu!!), men sen vill jag också nå ut till fler och det är inte sååååå lätt, när man – som jag – är nu på denna stora värld…

  Gillar att byta åsikter. För OCH emot; det enda sättet att utvecklas… För facit finns inte i allmänna åsikter. Däremot är det mycket spännande.

  Nyss börjat, alltså… Men, titta in och varför inte besvara en kommentar med en kommentar? 😀

  • christermagister skriver:

   Kul att du hittade hit! 🙂

   Att nå ut är inte heller lätt, och om man inte gör det så blir det ju lite svårt att ha utvecklande åsiktsutbyten. Det har du rätt i… Ett bra sätt är ju att göra precis vad du gör nu; hitta en blogg som intresserar en och helt enkelt starta en diskussion…

 2. Altberger skriver:

  Heisan,

  Hvordan endrer jeg presentajon for sportsbloggen.com i bloggportalen.se?

  Finner ikke ut av det dessvere…

  Noen tips? Lenke til hvor jeg endre?

  Takk så mycket 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s