Flumpebloggen

FlumpebloggenEn ny blogg har sett dagens ljus, börjat surfa på internets vågor, kastats ut i cyberrymdens kaos eller vilken metafor du än föredrar. Flumpebloggen drivs av Janne från Lancefestivalen, men bloggens underrubrik är ”ett grupparbete”:

Flumpebloggen har kommit till som ett försök att samla hittills spridda tankar och funderingar kring de laddade och problematiska begreppen ”flumpedagog” och ”flumpedagogik”.  Begreppen nyanserades under hösten 2008 som en spontan motreaktion på den svartvita retorik som används av skolminister Jan Björklund (fp), där allt som varit och är fel i skolan beskrivs som en konsekvens av ”flummet”.

Bloggens centrala funktion kommer att vara en strävan efter att hitta en definition. Begreppen är oss fortfarande rätt nya och behöver förklaras, problematiseras, stötas och blötas för att vi så småningom skall kunna närma oss en gemensam beskrivning som omfattar alla oss flumpedagoger, oavsett om vi arbetar i förskola, grundskola, gymnasium eller högskola och oavsett politisk färg.

Känner du dig som en flumpedagog och vill bidra med dina tankar och idéer?
Tycker du att vi har helt fel och vill debattera?
Är du, liksom oss andra, fundersam över vad en flumpedagog egentligen är?
Då träffas vi på Flumpebloggen!

P.S. Du kan även köpa den vackra Flumpetröjan som jag i november utsåg till ”Dagens outfit” i ett inlägg som ger en grundläggande förklaring till varför vi kallar oss flumpedagoger. (Länk)

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, flumpedagogik, Läraryrket, Pedagogik, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flumpebloggen

  1. Janne skriver:

    Tack för uppmärksamheten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s