Jag har tråååkigt!

Jag har uppenbarligen varit ledig alldeles för länge den här sommaren! Visst var det skönt att släppas ut i friheten i våras, men även gröna ängar och lediga dagar har sin begränsade charm! Jag har blivit förslöad och apatisk… Jag finner ingen riktig mening i att hitta på någonting… Jag går upp varje morgon (OK, förmiddag!), men strövar mest omkring planlöst; utan mål i tillvaron…
TrååkigtNu är jag t o m färdig med sorteringen av alla mina skivor i både genrer och bokstavsordning, så nu är det verkligen dags att hitta på någonting konstruktivt…eller i alla fall roligt…eller annorlunda!
(Tur att det snart droppar in lite besökare här…)

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Privat och foto, reflektioner. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Jag har tråååkigt!

 1. Mats skriver:

  Du vet vad jag tycker:
  – Mål är övervärderade!

  Har du redan rivit av Skånes alla sevärdheter?

  Hör av dig nästa gång du är på Österlen!

  • christermagister skriver:

   Jag har inte rivit av alla sevärdheter, men det blev nog för många på en gång… Du vet hur det kan bli när man är på semester? ”Ska vi gå och se en kyrka, ett tempel eller ett museum till? Nej tack, jag har sett nog för tillfället!”

   Dessutom är det inte så kul att se nya saker själv. Hanna jobbar nämligen och jag känner inte så många andra att åka runt med… (ungefär ingen alls…) Men det blir snart bättre; Hanna jobbar bara en vecka till och sedan kommer det lite folk på besök och Malmöfestivalen börjar…

   Kanske måste man få bli lite apatisk och uttråkad ibland, för att kunna uppskatta vardagen? Jag längtar verkligen till att höstterminen ska börja!

   Bor du på Österlen hela sommaren?

 2. Marie skriver:

  Hahaha, det är kanske någonting i luften idag, jag har nämligen också trååååkigt! Jag som dessutom har någonting att göra eftersom jag läser en sommarkurs, men idag hjälpte inte det, det kändes rakt av just tråkigt…

  • christermagister skriver:

   Ja, saker att göra har jag ju egentligen (välja ämne till uppsatsen nästa termin och kanske börja samla info, rensa bokhyllan, uppdatera foto- och musikavdelningarna i bloggen, skriva en uppgift till en kvällskurs som jag gick förra terminen…), men som sagt…förslöad och apatisk… Jag har ingen lust, trots att det är tråkigt att inte göra någonting! Men som jag skrev till Mats ovan, man kanske behöver bli riktigt uttråkad ibland…

 3. christermagister skriver:

  P.S. Nu har jag i alla fall varit iväg och tränat, något som jag inte tagit mig för på hela sommaren. Alltid något! 🙂

 4. Ida skriver:

  Jag har sorterat mina böcker i färgordning. Där kan vi snacka uttråkad. Och jag är inte ens lärare.. =)

  ”Bloggbävning”? Låter häftigt – hur gör man?

  • christermagister skriver:

   Ja, det är ju faktiskt värre! 😉 Men jag såg en bild på det i någon blogg för ett tag sedan (antagligen din, eller finns det fler?!) och det var riktigt snyggt!

   Ett vanligt ”lärarsommarlov” klarar jag av, men nu pluggar jag (till specialpedagog) och har alltså ett ”studentsommarlov” på över 3 månader!

 5. Ida skriver:

  Haha, nä jag har faktiskt inte fotat min bokhylla. Tycker det egentligen är lite pinsamt att ha dem i färgordning (och förbaskat svårt att hitta böcker – vilken färg var det nu?), men det blir faktiskt lite lugnare för ögat.

 6. Anders B Westin skriver:

  Christer

  När jag har tråkigt så gör jag något. Kanske därför som jag börjat blogga.
  Har jag riktigt tråkigt så går jag ut och jagar endorfiner.

  Löpning (har just avverkat 7 km i tysta skogen) ger mig ett underbart välmående efteråt. Minst lika behagligt som man känner efter ett glas gott vin.

  PS! Har du läst ”Den generösa människan” av Tor Nørretranders.

  Gör det. Då har man inte tråkigt.

  http://www.bokus.com/b/9789189388161.html

  • christermagister skriver:

   Tack för tipsen Anders!

   Det har varit ganska skönt att ha lite bloggsemester och jag tar nog ett par veckor till med bara lättsamma inlägg lite då och då, men visst är det en givande sysselsättning i vanliga fall.

   Jag kom igång och tränade igen i går och det är som du säger; man känner sig nöjd efteråt (men jag föredrar öl framför vin och satte mig på en uteservering i dag och tog ett par tillsammans med Hanna).

   Ska kolla upp boken!

   MVH
   Christer

 7. Janne skriver:

  Gör som jag… Köp en burk med en glad färg och måla om vardagsrummet, det lättar upp…Ha det!

 8. Jah Hollis skriver:

  Oj, oj, oj! Vilket jätteproblem!!! 🙂

 9. Lilla O skriver:

  Lyxproblem! 😉 Läs inlägget igen i v.47 eller 48 sådär och se vad du tycker…

  Å andra sidan är det väl bra att vara uttråkad, det beyder att du kommer att vara laddad när terminen sätter igång. Blir det jobb eller studier i höst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s