Hultsfredsfestivalen

RamonesHultsfredsfestivalen har ekonomiska problem och en nedläggning eller rejäl bantningskur verkar vara på gång. (AB, SvD, Sydsvenskan) Det kniper till i hjärtat av tanken på nedläggning, trots att det var många år sedan jag var där senast… (2001 ?). Men man har ju så många underbara minnen från Hultsfred!
.

Jag tittar på en genomgång i AB och kommer fram till att jag nog också var på festivalerna 1991, -93, -95, -97 och -98 (Black Sabbaths återförening fick mig att bryta sviten av udda årtal!). Det bästa året för mig var utan tvekan 1993; Ramones och Iggy Pop, Jim Rose Cirkus Sideshow och jag satt på Hulingens strand i gryningen tillsammans med en snubbe från Hedningarna som spelade Digeridoo… Magiskt! Andra fantastiska minnen är de finska galningarna i Eläkeläiset som vi såg tre dagar i rad, det sjuka moshandet som Sick of it all manade fram och förstås alla timmar på campingen tillsammans med så många fantastiska människor!

Men, nostalgi är nostalgi… Det blir aldrig som förr… Visst är en nedbantning av Hultsfred att föredra framför nedläggning, men huvudsaken är ju att även dagens ungdomar får uppleva musikfestivaler. Om de sedan ligger i Hultsfred eller någon annanstans spelar ju inte så stor roll…egentligen.

Länkar till andra bloggar om: , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Musik, Privat och foto, reflektioner och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hultsfredsfestivalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s