Eurovision Song Contest

Rubriken är inte bara ett försök att låta internationell, jag tycker faktiskt att uttrycket ”schlager-EM” som fortfarande används (t ex AB) har blivit ganska missvisande. Jag och Hanna såg spektaklet i går, och trots att det inte är vår huvudsakliga musikstil som presenteras direkt så är det ju i alla fall inte vad jag skulle kalla schlager. Varför inte bara kalla det ”finalen i melodifestivalen”? Det vi har i Sverige är ju en uttagning till melodifestivalen… Strunt samma, en jäkla show var det i alla fall! En riktigt imponerande scen! Inte kul för Norge att försöka leva upp till det!

Ingen har väl undgått att det var Norge som vann; grattis Norge!

”Ska man göra något ska man göra det ordentligt”, tänkte vi, och poängsatte alltså alla bidrag i går. Armenien, Ukraina och Turkiet var våra topp-tre-bidrag, och Norge hamnade inte ens bland de tio översta på våran lista (sorry, men den var inte så bra helt enkelt). Att många röstar på sina grannländer är väl svårt att komma ifrån, men det är ju något man borde skämmas över och inte tala högt om! Den danske sångaren Brinck har tydligen ingen skam i kroppen eftersom han kritiserar Sverige för att inte ha gett honom några poäng! (DN)

Nej, här sitter jag och skriver blaj-inlägg när jag borde jobba med min skoluppgift som jag ligger efter med! (Antagligen just därför…) Over and out!

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Musik, Privat och foto och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Eurovision Song Contest

  1. Pingback: Självständiga Norge vann! « Nemokrati

  2. rosenblom skriver:

    Eller varför inte bara kalla det just Eurovision Song Contest…? Vår (Sveriges) tävling är inte en uttagning till Melodifestivalen. Melodifestivalen är namnet på den svenska tävlingen.

    Schlager är väl egentligen ingen genre numer utan enbart något som tävlat i Melodifestivalen eller ESC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s