Pop-music

”Allt ljus på Beyoncé”, läser jag i DN i dag, och visst stämmer det! När jag var och tränade i dag så hade någon radiostation vigt hela dagen till artisten. De hade någon tävling där man skulle ringa in när de spelade en låt som Beyoncé inte medverkade i, och min reflektion efter en timme var att då kanske det i alla fall blir en bra låt! Inte en enda av hennes låtar föll mig nämligen i smaken.

En annan sak som inte brukar falla mig i smaken är Melodifestivalen. När jag var liten så tittade jag förstås, men sedan hade jag ett uppehåll på… 20-25 år kanske… Jag tittade igen för ett par år sedan, när The Ark var med, och nu har jag råkat zappa in på det här förberedande programmet i några reklampauser. Det som slår mig är att både musiken och framträdandena har blivit så mycket roligare. Nu har jag ju inte sett allt, men det verkar som att de tråkiga balladerna är klart färre och att de dansbandsliknande bidragen är helt borta. Skönt! Nu går det ju att se igen, och vad gör man annars en tisdagskväll?

Sveriges bidrag i år tycker jag inte är något vidare, och framträdandet som jag sett var grymt tråkigt, så jag är osäker på om Malena går vidare.  Den fransk/engelska låten ger ju inga Sverigevibbar heller direkt… Jag gillar att man kan se och höra i alla fall ifrån vilken världsdel bidragen kommer. Av det jag sett är Armenien och Turkiet mina favoriter (men när det gäller Turkiet kanske inte låten är den främsta anledningen 😉 ). Här är en lista på kvällens låtar och Armeniens bidrag.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Malmö, Privat och foto och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pop-music

  1. DJB skriver:

    Jag har förstått av din blogg att nån vidare bildning finns inte. En majoritet av de röstande tyckte att Malenas låt var bäst. Den övriga minoriteten är ett stycke primitiva omusikaliska okarinor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s