Sorgligt

………………………kortare-skolvecka……..kortare-skolvecka-demonstation
Det är sorgligt att se hur kommunerna tvingas jaga småsummor med åtgärder som drabbar Svensson hårt! (DN 1, DN 2) Att en handfull lärare demonstrerar och protesterar mot att barnen får betala för den ekonomiska krisen tror jag inte hjälper, var är alla föräldrar? (Sydsv) Kräv ett nytänkande i era kommuners besparingsprogram. Måste vi verkligen bygga den där vägen just i år? Hur viktigt är det med den där teatern egentligen? Behöver vi verkligen så många politiker…? Det måste finnas en annan lösning!

Se även: Metabolism

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, skolpolitik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sorgligt

 1. Oscar skriver:

  Man prioriterar invandrare framför svenska barn.

  Enligt SCB tog vi in 103 000 invandrare 2008. Hur mycket kostar inte dessa i diverse sociala omkostnader (sjukvård, skola, bidrag, ökad kriminalitet mm.).

  Det är därför skär man ner på skolan, för att kunna finansiera massinvandringen. Rösta på SD om du är trött på det, de är de enda som bryr sig verkar det so

 2. christermagister skriver:

  Det är inte vad jag kallar ett nytänkande i besparingsprogrammen; snarare ett gammalt och primitivt tankesätt som inte finns på min karta!

 3. Pingback: “Akut vikande skatteintäkter och hotande underskott” « Nemokrati

 4. Inga M skriver:

  Kommunerna måste göra omprioriteringar i det ekonomiska läge de befinner sig nu. Du har helt rätt! Fyradagarsvecka är ingen bra lösning. Barnen behöver en bra skoldag och små barn har ju svårt att sitta still länge, de behöver få veckans lektionstimmar utspridda på fler dagar.

  Däremot glädjer jag mig åt ett annat förslag i skolvärlden just nu; elever på gymnasiet ska kunna välja bort de teoretiska ämnena och fokusera på yrkesutbildningen istället. De ska också få lagstadgad rätt att ta igen teorin senare på komvux om de vill. Mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s