Hoppa av i tid?

En ung person med IG i Matte A från gymnasiet berättade precis att hon inte får läsa upp sitt betyg till G på Komvux i Stockholm på grund av att IG räknas som ett betyg och att det numera inte är möjligt att läsa upp gymnasiebetygen… Kan det stämma? Och ska vi i så fall dra slutsatsen att det är bättre att hoppa av kursen i gymnasiet, om det finns risk att få ett IG, i stället för att fortsätta kämpa med kursen och hoppas på att det går bra?

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, Pedagogik, skolpolitik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hoppa av i tid?

 1. Magistern skriver:

  Var på konferens i Skolverkets regi för ett par dagar sedan. Märkligt nog räknar de (också) att det finns fyra betygsnivåer. För mig är IG ingen betygsnivå, men en majoritet av skolsverige gör det ( följt av en svada med könsord).

 2. christermagister skriver:

  Ja, att man räknar IG som ett betyg är ju tokigt nog, men om det ska sätta stopp för vidare studier så är det ju vansinnigt! Att ”uppnå” betyget IG innebär i så fall att man inte kan plugga vidare på högskola, och inte heller har en chans att ta igen de kunskaper man saknar!

 3. Morrica skriver:

  Kanske är det så att de med IG som betyg behändigt sorteras in i en av dessa kategorier som rankas lägre än andra, och inte anses behöva möjligheten att studera vidare?

 4. Alltiallon skriver:

  En mycket bra fråga!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s