Lärarpanelen om ungdomar

Veckans fråga i Lärarpanelen var lite knepig, men intressant:

”Vad tycker du utmärker dagens ungdom (finns det någonting allmängiltigt)? Är det skillnad på ungdomen idag och när du själv var ung? Vilka fyra tips skulle du vilja ge till dagens ungdomar som de kan ha med sig in i framtiden?”

Klicka på bilden för att läsa svaren, och kom gärna med egna bidrag!
lararpanelen-v-7

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Läraryrket och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lärarpanelen om ungdomar

 1. Anette skriver:

  Hej, såg att du kikat in hos mig och nu har jag läst hos dig en stund. Som 4-barnsmamma har man ju mycket ”beröring” med skolan…………..Min äldste fyller ju 20 och den yngste är 10, men oj vad det ändras och håller på hela tiden. Ibland blir alldeles snurrig som förälder och det måste väl kännas lite snurrigt för er lärare också kan jag tänka mig.
  Har alltid haft mina i kommunala skolan, men nu ska son nr3 börja i Internationella Engelska skolan. Han ville det så gärna själv och jag/vi tycker också att den verkar jättebra. Muttras väl lite från ”kommunalt håll” men har man nu möjligheten att välja så måste man ju få göra det!
  Yngste sonen håller på med nationella prov. Det är också nytt för i år. Han går ju bara i trean! Ja, det händer mycket inom skolans värld…….
  Oj, så långt det här blev nu då, men det är intressant med skolfrågor! /Anette

 2. christermagister skriver:

  Hejsan Anette!

  Kul att du tittar in och kommenterar. Självklart ska man välja den skola som barnen vill gå i eller den skola som verkar bäst. Jag har full respekt för valet av friskola, och skulle kanske göra samma sak själv, trots att jag ser stora problem med systemet i stort; men det handlar om organisatoriska och politiska åsikter, inte individuella val där familjens bästa alltid går först. Det man kan göra inför valet är att verkligen granska de aktuella verksamheterna och jämföra dem på även andra grunder än utdelade betyg…

  Hör gärna av dig igen och berättta om sonens upplevelse av de nationella proven, det skulle vara intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s