Annika Östberg

Annika Östberg är ett namn jag helst aldrig vill höra igen!
De senaste dagarna har samtliga medier varit fyllda av mer eller mindre patetiskt snyftiga rapporteringar och nu får det vara nog! Ja, hon är hemma, vi har fattat grejen, men gör för sjutton inte en kändis av henne!

Länkar till andra bloggar om:

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik och märktes . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Annika Östberg

 1. Morrica skriver:

  Det är klart det ska göras en kändis av henne! Tänk så mycket PR Reinfeldt får av detta, hon sitter snart i morgonsoffan på en av TV-kanalerna också ska du se.

 2. Janne skriver:

  HEJ
  Rekord och nytt lågvattenmärke: Expressen idag: HÄR GÅR HON OMBORD PÅ PLANET… Suck.
  Jag bävar för den media vars roll är att granska makthavarna och stå för de demokratiska värderingarna i samhället. Men vad gör de? Mest trams trams trams… SUCK!

  /J

 3. Alltiallon skriver:

  Egentligen har jag inte tid att kommentera någonting just nu…..eller rättare sagt så känns det som om jag stjäl av min egen tid om jag ägnar mig åt sådana ”oväsentligheter” 😉 Mitt överjag säger mig att jag bara borde ägna mig åt min c-uppsats, men just nu trotsar jag mig själv för att önska dig en trevlig påskhelg 🙂

 4. christermagister skriver:

  Tack Marie, jag känner mig hedrad!

  Glad påsk allihopa! 🙂

 5. Berra Persson skriver:

  Detta är ingen liten duvunge som svensk media försöker säga, utan en kallhammrad brottsling av värsta sort. Jag tycker hon ska sitta av straffet i Sverige tills myndigheterna i Karlifonien säger till att hon kan släppas.

 6. Viola skriver:

  hej Christermagister!

  Hon är redan en kändis och du hjälper till – hittade dig genom att googla hennes namn. 🙂

 7. christermagister skriver:

  Viola, du har naturligtvis rätt…men kanske kan vi hjälpas åt att markera att vi inte vill höra något mer om henne? Att vi inte vill se henne i någon morgonsoffa eller på Jeopardy? Att vi vill att tidningar och TV ska ägna sig åt något annat?

 8. Morrica skriver:

  Christermagister, det är för sent. Hon är ett alibi och kommer att visas upp i alla möjliga sammanhang, och ett och annat vi förmodligen inte trodde var möjligt heller.

  Let’s dance, kan hända?

 9. Viola skriver:

  Jag är nyfiken på människor så jag skulle nog inte kunna låta bli att titta på intervjuer av henne.

  Jag kan inte låta bli att titta när de intervjuar någon från kungahuset heller fast jag egentligen tycker att hela kungahuset skulle läggas ned.

 10. christermagister skriver:

  Att vara nyfiken är ju naturligt, och visst har hon en story att berätta som kan vara värd att lyssna på. Seriösa intervjuer är väl egentligen helt OK, det är den överdrivna mediabevakningen (”Här går hon ombord på planet”-stilen) jag inte gillar och om Morricas farhågor besannas och det blir tal om underhållningsprogram tänker jag sluta betala TV avgiften!

 11. Viola skriver:

  Ja, där kan vi väl vara överens. Kul att se dina Malmö-bilder förresten – har bott i Malmö i omgångar!
  Fast – hjälp – det var över 20 år sen sist 😦
  Glad Påsk! 🙂

 12. Lilla O skriver:

  Let´s dance, ja det skulle vara något det… Skämt och sido så har jag svårt att förstå fascinationen kring brottslingar över huvud taget.

  Glad påsk på dig oxå!

 13. Morrica skriver:

  Lilla O, brottslingar är människor de också, och sannolikt har hon utvecklats en del under dessa tjugofem år. I bästa fall har hon lyckats lämna missbruket bakom sig och kanske rent av kan klara av att komma in i samhället igen, om hon får göra det i lugn och ro.

  Kändisskap är nog ungefär det sista hon behöver, bortsett från att hon lär tjäna gott om pengar på det.

 14. Liselott Carlsson skriver:

  christermagister hej!

  Kan bara inte utan måste få sjunga ut lite!

  Jag har följt denna kvinna, i alla tv:s olika intervjuver i alla olika tv-kanaler, så för mig är hon redan ”KÄNDIS” !!! och har så varit under många år.

  Att sitta inspärrad så många år, har utan tvekan satt sina spår och det minsta jag tror är att hon skulle vilja bli mer kändis än hon redan är utan tvärtom Annika kommer få väldigt jobbigt med att hålla sig undan trycket från press och tv.
  Jag önskar Annika allt gott i världen och hoppas innerligt att hon får vara ifred med de sina och leva i lugn o ro resten av sin tid här på jorden, samt önskar dig välkommen tillbaka till SVERIGE Annika Östberg.

  Till dig christermagister så hoppas jag att du kan spy över John Rhons mördare istället o jämför straffen, ta sedan Clark Olofsson och inte minst Christer Pettersson!!!

  GLAD PÅSK

 15. christermagister skriver:

  Jag har ingenting alls emot Annika Östberg, det är medias bevakning jag inte gillar.

 16. Andreas skriver:

  Hej!
  Annika begick ett brott för 28 år sedan och visst är det ett hemskt brott, men hon har även suttit i fängelse i 25 år!
  Visst kanske det finns människor som anser att hon inte sonat sitt brott men det får ju vara nån måtta på allt!

  Alla förtjänar en andra chans och vi kan inte döma henne för vi vet inte hela historien, vi vet inte hur jobbigt det var för henne och jag anser ju att om någon ska ha skulden så är det ju hennes mamma som släpade med henne till USA bara för att hon hittade en rik knös och ville leva lyxliv.

  Jag tycker det är bra att hon kommit hem till svenskt fängelse för nu kanske hon oxå får en möjlighet att leva ett drägligt liv!
  Det finns så många elaka människor där ute och jag förstår inte varför alla hoppas på Annika när det finns psyksjuka gubbar där ute som våldtar och dödar barn!
  De om nån borde ju ruttna i fängelset!!!!!

  Döm ingen förrens du gått i deras skor!

 17. christermagister skriver:

  Som sagt, jag har ingenting alls emot Annika Östberg, det är medias bevakning jag inte gillar. Visst har hon sonat sitt brott och visst är hon värd en andra chans, men jag är inte intresserad av varanda steg hon tar (på plan, av plan, in i fängelset, vilka hennes cellkamrater blir mm mm) och jag tycker inte att hon är värd att plockas in i ”myssofforna”; jag vill inte se henne i Let´s Dance…

 18. Andreas skriver:

  Hej!
  Nej jag vill inte heller se henne i Let’s dance, och jag är inte heller intresserad av varje steg hon tar.
  Men det är inte så konstigt att pressen rapporterar om henne hela tiden, i Sverige har vi aldrig haft någon som suttit fängslad så länge som hon, det är en ny erfarenhet för sverige men däremot så tycker jag inte att svenska folket ska behöva betala de 600 000 kr som det kostade att flyga hem henne.
  Tycker att USA skulle ha hjälpt till att betala, jag vill inte ha hit fler brottslingar så att fängelserna blir fulla, men tyvärr så kan inte vi påverka regeringen.

  Jag hoppas som någon skrivit här tidigare att Annika får ett bra liv och att hon slipper vara orolig för vad folk ska tycka om henne.
  Så länge hon sköter sig och kan bevisa att hon kan leva ute i samhället så är hon välkommen hem.

  Kanske vore bra om de ger henne ett arbete oxå så hon kan betala av de 600 000 kro som hennes sk. ”frihet” kostade.
  Rätt ska ju vara rätt! Jag menar inte betalar ju regeringen för oss när vi vill åka på semester tex….

  Finns mycket som är fel i detta land!

 19. Lisbeth skriver:

  Rätt att hon fick komma hem! Jag önskar henne lycka till i det nya livet i Sverige och att hon få var i fred från människor som inte gillar henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s