Bröllopsyra

slottTill skillnad från Mats finner jag det oerhört svårt att dras med i den allmänna bröllopsyran. Kändisar, skvaller och ”det fina folket” intresserar mig inte alls. Jag är lika ointresserad av vem Daniel Westling är (jag har hört namnet), om bröllopet är slutet för ätten Bernadotte, hur mycket ringen kostade eller hur klänningen kommer att se ut som varför i hela friden någon skulle vilja ha Linda Rosing (helt obegripligt)!

Självklart hoppas jag att Victoria har hittat den rätte, hon är en mycket sympatisk kvinna, och önskar dem all lycka, men jag är rädd att den kommande mediabevakningen kommer att få mig att må illa så fort jag ser en bild av dem och för alltid förstöra min sista gnutta av romantiska känslor inför bröllop. Det är lite som att bli tvångsmatad med sockervadd…

Uppdatering: Men vänta nu! 20-30 miljoner kronor för ett bröllop, som kanske skattebetalarna får stå för! (DN, SvD, Sydsv) Jag röstar nej!
Att skjuta till skattepengar för att bröllopet innebär extra kostnader (SvD) låter ju logiskt, men är det något som gäller oss alla? Var kan jag söka bröllopsbidrag?

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, Privat och foto, reflektioner och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bröllopsyra

 1. Jessica skriver:

  Håller med, förstår inte riktigt hajpen kring det hela, inte att tanterna på jobbet googlar efter bilder på ringarna och tjuter ikapp om vilken bröllopsklänning de anser vara bäst på Kronprinsessan. Ohwell. 🙂

 2. Morrica skriver:

  Jag sitter här och önskar att jag tyckt åtminstone lite om sockervadd, och inte helt cyniskt omedelbart började fundera över vad det politiska motivet bakom kan vara. Om det vore möjligt hade jag velat tro att det handlar om att faktiskt ge människor något att glädjas åt, som Reinfeldt enligt rykten sa, men icke. Inte ens din välvilliga nivå lyckas jag nå upp till fast jag försökt på många vis.

  Det är tur för monarkin att jag inte är i majoritet, då bleve det inte många rubriker.

 3. Anders B Westin skriver:

  Klockren beskrivning av min inre känsla.

  MVH

 4. Pingback: Trottens Betraktelser » Kranparasitens förlovning

 5. Ulrica skriver:

  Jag vill inte betala för deras bröllop och hela grejen står mig redan upp i halsen. Lämna dem i fred och ge tusan i mina pengar.

 6. Helena skriver:

  Jag håller med dig. Mitt i denna finnanskris, det kunde ju kommit lägligare. De säger ju att bröllopet ska dra in en massa pengar till sverige också, utländska gäster som kommer hit och turistar för att få se en glimt. Men vem gynnar det? Hotell och restaurang kanske. Men bröllopet får vi nog vackert stå för. Ska vi kanske få jobba gratis nu då ett par timmar i veckan för att hjälpa upp sverige på fötter. Inget som vi får tillbaka när det går bra igen, eller hur.
  Ha det så gott, magistern.

 7. Kobolt skriver:

  Jag pröjsar hellre något så glättigt som ett prinsessbröllop än låter mina surt skattade pengar rinna iväg i socialförsäkringssystemet för att finansiera importerad arbetslöshet och annat trams.

 8. Alltiallon skriver:

  Hahaha….här var det fullt med djupa funderingar ser jag ;-)För mig får de gärna gifta sig, det är alltid trevligt med ´lite sagoglamour i en annars ganska tuff värld. Den verkligen anledningen till min inställning är väl egentligen att jag är född romantiker som älskade sagornas värld när jag var liten…det är väl den delen av mig som blir tilltalad är jag rädd 🙂

 9. TinTin Titan skriver:

  Illa! Jag mår illa!
  Och verkligen verkligen, I couldn’t care less – om inte det vore för att det kommer gå åt skattepengar till eländet. Som en parantes (och kanske varning om vad som komma kan) så kan jag nämna att när kronpriiiinsen i DK gifte sig, då togs det såvitt jag vet också skattepengar till ”folkets gåva till bröllopsparet” irrrggghhh!

  Jag är så icke-royalistiskt som det finns – det är bara alternativet som skrämmer mig – tänk dig President Göran Persson, President Mona Sahlin, President Reinfeldt – narrrjj!
  Då är det nog bättre med lite galjonsfigurer (som dock kanske skulle kunna väljas i stället för att ha galjonen i blodet?)
  Må väl, snart är det vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s