Dagens lookalike

bjorn-the-mentalistJag såg det första avsnittet av TV-serien ”The Mentalist” i går, men kommer nog inte att fortsätta att följa serien. Det beror inte på att jag har någonting emot Björn Ranelid, men förutom den slående likheten i utseende hade huvudpersonen i serien samma dryga framtoning, utan något att backa upp den med… Eller, det kanske han hade? Det var inte min typ av serie helt enkelt.

Klicka här för att se en tidigare lookalike

Länkar till andra bloggar om: , , , , , ,

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Humor, Privat och foto och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Dagens lookalike

 1. m00ns skriver:

  Tjo
  Christermagister
  Hur går det med nya betal tjänster?
  Tpb skräpet är inte ens värt att nämna gynnar ingen den rättegången.
  Jag är mer intresserad av om det är nåt nytt kul på G som kan vara till fördel för alla. Skulle vara enormt kul att få presentera något positivt. För övrigt har du en nykter syn på hur världen ligger till tycker jag. och även om vi inte är överrens så kan en vettig debatt leda fram till något.

  Försökte klura lite om än inte det bästa men kanske nåt att fila på skulle vara en ”mp3 jukebox” att ställa på tex bensin macken. Där man mot en rimlig kostnad kunde ”fylla på sin mp3 spelare el usb. Som man sen kan spela upp i sin bil stereo. Inte den bästa iden kanske men nåt nytt bra och positivt behövs.

 2. christermagister skriver:

  Tjo! 🙂

  Spotify tycker jag ju är en bra tjänst, men man får nog se till att flera betalar för sina konton så att artisterna får en grundinkomst av att lägga upp sin musik där. Sådana tjänster kan användas för att hitta ny musik. När man sedan vill köpa den så borde ju en länk till bandets hemsida vara det enklaste. På hemsidan bör det finnas nedladdningsalternativ, en låt ca 5:- och ett album ca 50:-, och alternativet att köpa skivan, för kanske 79-99:- (beroende på om det finns texthäfte med t ex). Självklart finns ju också alla andra varor med anknytning till bandet där; böcker, posters, T-shirts osv. Dessutom finns en medlemsklubb där man betalar en månadsavgift för att få tillgång till bloggen och annat extra material, vad det nu kan vara… Kanske en möjlighet till första tjing på konsertbiljetter…

  För den ”mobila” tillgången borde det enklaste vara att man surfar in på samma sida med telefonen, eller nedladdningsstationer som du nämner, och laddar ner det man vill ha. Man kan ju även surfa in på Spotify för att få tillgång till sitt konto av streamad musik…

  Problemet är ju att dagens teknik är så lätt att komma runt. Det har ju redan dykt upp program specifikt inriktade på att spara musiken från Spotify som filer på datorn, och om det blir vanligt lär det ju innebära att artisterna plockar bort sin musik därifrån, och vi är tillbaka på ruta ett igen…

 3. m00ns skriver:

  Du e med på att det krävs nytänk iaf.
  Klurat lite till och ska man konkurrera med det som är ”gratis” så finns en model som nog är enda chansen.
  Det finns två sorters gratis ena är intrång på upphovsrätten och det andra är allt man kan tillgoda göra sig ändå. Första delen har snart gjorts vad som kan göras för att stoppa utan framgång. och sanningen är nog att den som dragit mest pengar ifrån er är pontén och APB utan att ha levererat ett skit. förutom taskig goodwill och dålig publicitet.
  Kanske är det dags att släppa såna begrpp som ” komma runt” och ”spara musiken” och tänka nytt.
  nåra fler wadstedt och ponten och roswall som förstör goodwillen mer finns det snart inte plats för. Att media industrin fick för sig att stödja anti industrin är i grunden fel och ingen annan branch skulle komma på tanken att försöka med nåt sånt.
  Klura på hur du skulle göra för att få folk att inte ens vilja ”spara ner” eller ”komma runt” och skulle dom spara ner så skulle det kvitta.
  Själv är jag förbi spara ner eller göra intrång jag klarar mig precis lika bra ändå kanske nåt du med måste inse.
  Hör av dig när du kommit på nåt eller så tittar jag förbi nån gång då och då.

  Mvh

 4. Jens O skriver:

  ”Problemet är ju att dagens teknik är så lätt att komma runt.”

  Kan du spela upp, då kan du även kopiera. Det är ingen större nyhet, när det är så det måste fungera, annars kan du inte spela upp.
  Så det är lika bra att skippa alla de skydd, som bara ställer till med problem, för oss som kunder.

 5. christermagister skriver:

  Nyhet eller inte spelar ingen roll, här diskuterar vi framtidens betalningsformer, för på något sätt måste ju artister och kreatörer få betalt. Annars ingen (vettig)musik. Moralen får en stor dimension i detta eftersom det är så lätt att ”ta för sig”. Det går att ”ta för sig” eller stjäla allt här i världen, men lagar, straff och moral hindrar oss från att göra det. Annars skulle vi snart inte ha något samhälle.

 6. Jens O skriver:

  @Christermagister:

  Det var just det jag sade, det är meningslöst att införa en för kunderna irriterande lösningar. Då går de någon annan stans, i stället för att köpa billigt, under godtagbara former för samtliga parter. Då ökar även betalningsviljan, men vi betalar alla redan en kopieringsavgift/skatt på 70%, så priset bör bli riktigt lågt. 2 skr/låt eller så.
  På alkohol ligger skatten på 43%.

 7. christermagister skriver:

  Ok, det är konkreta förslag och summor jag är ute efter här, men nu ska jag lämna hemmet så att jag slipper plågas av schlagerfestivalen! 🙂

 8. m00ns skriver:

  Summor är väl beroende på hur mycket matrial du förfogar över. Konkret i det att det är den enda rimliga lösningen om än inte i detalj utformad.
  Den som är stor nog och först kan nog få ”hjälte status” något som Apb inte lyckats med förutom i de inre kretsarna och med en än mer vikande försäljning som resultat.
  Lite som att stå och klappa händerna och hurra över den som tar död på en. Man är onekligen nyfiken på vad anti industrin kostat media industrin hittills.
  Påminner mycket om Kjejsarens nya kläder iaf.

  Men kanske för tidigt än för en sån här lösning ska gå fram när ingen förstått än att anti industrin har lurat er på massor med pengar utan att lyckats leverera ett enda fungerande resultat. Vilket annat företag som helst hade konkursat om deras resultat bara hade haft röda siffror. Men media industrin klappar händerna och är glada och fortsätter betala. Kan du säga något de har presterat som gett dig mer klirr i kassan?

  Ha en trevlig kväll Christer.
  Tror du vet var jag finns.

 9. Klas skriver:

  Spotify är väl en klockren ide. Om dom inte dödas av skivbranschens idiotkrav på begränsad tillgänglihet (tex bara vissa låtar i vissaregioner, en del material får inte streamas osv osv).

  På spotify kan man ju betala 99kr/mån, få det gratis med reklam eller köpa ett daypass för 10 kr.
  Som jag hörde av några bekanta: 10 kr – perfekt för att få partymusiken fixad på festen !

  Spotify i sin tur har avtal med en massa agenter – dvs artisterna får betalt. Nyligen skrev dom ett avtal med CD-baby – som har 175 000 alster- mest från småartister.

  /K

 10. m00ns skriver:

  För det första måste man förstå att ifpi och apb aldrig kommer göra så det säljs en enda låt mer. Utan tvärtom håller på att förstör den marknad dom är satta till att försvara.

 11. Mikael B skriver:

  Pris på enskilda låtar eller album känns som en död idé.

  Jag ser musikexemplar som värdelösa i sig utan sin kulturella kontext. Bara en samling ljud som inte betyder någonting.

  Alla intressanta musikstilar har växt fram som ett svar på de tankar och strömningar som funnits i samhället vid en viss tidpunkt eller plats.

  Om du inte förstår det kulturella sammanhanget så kan du inte förstå musiken än annat på ett ytligt plan.

  Du kommer inte behärska de koder som krävs för att du ska förstå vad musiken betyder.

  Mitt musikintresse består i att jag vill kunna utforska gamla subkulturers, musik och försöka sätta mig in i dess idévärld och världsbild.
  Det behöver inte ens vara något som benämns som subkultur, det kan lika gärna vara kultur från en viss tidpunkt i ett annat land.

  Detta utforskande skulle vara omöjligt om man var tvingad att betala för enstaka filer med musik som man uppfattar som obegriplig, eller som rent oljud.

  Just nu finns det ju en helt egen musikkultur på nätet när ungdomar gör egna låtar endast för att det är kul och skickar till varandra. På youtube finns det evighetsprojekt där folk remixar ihop bilder, filmer, videospel, musik, reklam, nyheter, privata inspelningar som inte skulle vara möjlig om man ens brydde sig om upphovsrätten.

  Jag tycker musik i sig är meningslöst om den inte finns i något sammanhang. En musikfil är i sig inte värt någonting, inte ens noll kronor, den är några ettor och nollor på ett lagringsmedia.

  Jag tycker inte kultur ska vara någonting som med tvång ska pressas in i former anpassade efter gamla distributionsformer. Eller att det ljudmönster som skapar musiken i sig med nödvändigtvis måste vara en handelsvara.

  Vad skulle Britney Spears vara utan marknadsföring?
  Vad skulle proggen eller punken vara utan motståndet?
  Vad skulle dansmusiken vara utan dansgolvet?

  Musikindustrin har ofta byggt upp sitt sammanhang genom en marknadsförd idoldyrkan.

  Medans datorkulturen ända sedan ursprungshackarnas tid på MIT har fått sitt sammanhang genom deltagande.

  Jag har inga idoler. Jag vill att människor ska delta själva och vara sina egna och varandras idoler.

  TPB är den nya punken för i helvete. Krossa alla gamla hierarkiska strukturer.

 12. christermagister skriver:

  Mikael B, den sorts skapande som du pratar om är jätteintressant, men det räcker inte för mig. Jag vill ha idoler… Jag vill ha ”proffs” som behärskar riktiga instrument, lägger ner tid på musiken och sin själ i texten. Den sorts skapande du pratar om, att människor deltar själva och sprider sin musik på nätet, hindras väl inte på något sätt av att vissa musiker får sina verk upphovsrättsskyddade och säljer dem? Eller menar du att sampling blir omöjligt?

  Jag tror att båda formerna har sin plats i kulturutbudet.

 13. m00ns skriver:

  Här har du ett sätt att tjäna pengar och ni slipper dom som dragit mest pengar ur skivbolagen någonsin. Det utan att ha levererat ett smack eller ens spelat ett instrument.

  http://m00nster.blogspot.com/2009/02/gar-det-att-tjana-en-spann-pa-musik.html

  Varsågod.

 14. m00ns skriver:

  Nästan häpnande likt förslag jag precis presenterade Christer som man kan läsa i DN. De har bara missat att det inte finns någon vinst i att sätta dit människor. Ifpi, riaa och APB kommer aldrig ge artisterna några mer pengar utan tvärtom har de bara förstört marknaden.

  http://dn.se/kultur-noje/musik/sa-sager-skivbolagen-1.805927

  http://dn.se/kultur-noje/musik/skivbolagen-hittar-nya-inkomster-1.805924

  Synd de släppt de där en dag efter jag skrivit mitt.
  Om nu dårarna bakom ACTA och Ipred också kunde börja tänka om innan det är försent.
  ——————–
  Nja
  Den viktigaste delen är nog att börja sälja media där folk samlas. Att det inte säljs musik eller musik videos på Yuotube tex är rent märkligt.
  Försöka förklara en helt förändrad struktur i ett par inlägg är stört omöjligt. Så luckorna får du antingen fylla i själv eller fråga om. Sen är jag lite lätt underbetald för att i detalj berätta hur andra ska tjäna pengar.

  Att det i det jag presenterat går att lägga till “spinn offs” som kan generera inkomster om man har lite fantasi och kreaktivitet förstår du nog själv.
  ———————
  Sorry
  Måste säga det här med.

  Med tanke på hur mycket pengar det kastats bort på apb, ifpi,riaa utan att det genererat en enda krona i ökade inkomster. Kanske kunde ge en hint om att det är dags att “braina” om nya sätt vända den utveckling de är upphovet till.

  Sen är det inte helt lätt att ta fram en total lösning utan att det finns en debatt med människor som har intrsse av att hitta positiva lösningar istället för de “anti lösningar” som fått styra den dalande försäljningen.

  Hade de anställt folk med nya ideer om hur man tjänar pengar istället för de som nu förstör marknaden hade det här problemet aldrig uppstått.

  Mvh
  m00ns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s