Tunerec

Jag har ju skrivit tidigare att jag planerar att jämföra alternativen till illegal fildelning på nätet. Efter gårdagens inlägg om Spotify kände jag att det för rättvisans skull var dags att testa Tunerec. Jag installerade Tunerec för ett par veckor sedan och sedan dess har programmet ”spelat in” låtar från nätradion åt mig. Det är nämligen så Tunerec fungerar. Tack och lov sparas inte låtarna på min hårddisk, eftersom det börjar närma sig miljonen! Jag har inte använt tjänsten tidigare, och kommer nog inte att göra det igen heller!

Jag upplevde systemet som väldigt segt när jag sökte artister, och utbudet av låtar som riktigt dåligt. Utbudet är ju beroende av vad som spelas på radio. Eftersom jag använde Iggy Pop som exempel i gårdagens inlägg gör jag det igen. På Spotify får jag tillgång till Iggys samtliga album, och i Tunerec endast ett fåtal låtar. Det här är problem som kanske löser sig med tiden, och inte gäller om man lyssnar på mer radiovänlig musik, men det största problemet är ljudkvaliteten! Den var så dålig på de låtar jag lyssnade på att jag helt enkelt inte stog ut! Ett par låtar inleddes dessutom med slutet av andra låtar! Som om någon hade missat inspelningsknappen! Inte OK.

Som ni ser nedan är layouten liknande Spotifys, men de viktiga funktionerna ”top hits” och ”liknande artister” saknas. Inte många av Iggys album dyker upp i listan och endast de två ”highlightade” låtarna från detta album går att lyssna på.

tunerecKlicka på bilden om ni vill testa Tunerec, och skriv gärna ett par rader i kommentarerna om ni har andra upplevelser av tjänsten. Jag kan mycket väl ha missat/missförstått något vid min korta utvärdering.

Länkar till andra bloggar om: , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, fildelning, Musik, Privat och foto och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tunerec

 1. Bettan skriver:

  Wops!
  Jag förstod ingenting, men min son skulle nog göra det:)
  Jag har inte kommit så långt i min datorvärld, klarar inte ens av att installera RRS:)
  Har en gång råkat hacka mig in på internationella banken, av misstag förstås.
  Banken var inte så glad. Har bloggat om historien!
  Men nu har jag iallafall lärt mig stänga av datorn rätt:)

 2. christermagister skriver:

  🙂

  Du får väl kolla med sonen då! Eller helt enkelt testa, det är ofta det bästa sättet att lära sig! (Se bara till att inte bli arresterad på kuppen, men det riskerar du nog inte med Tunerec…).

  Ha en bra dag!

 3. J skriver:

  Har också testat Tunerec och upptäckt ett stort problem: Skulle dela playlists med en polare. Ooops, våra konton måste ha spelat in samma låtar för att det ska funka — inte bra!

  I övrigt håller jag med om kritiken, kass gränssnitt. Ingen ”relaterade artister”-funktionalitet, går inte att söka på Albumtitel.

  Nej, tillbaks till Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s