Jullov och blogglov

ronnblom-ikonNivån för min förmåga till djuplodade pedagogiska diskussioner är uppnådd och passerad för i år. Nu blir det bara sporadiska och lättsamma inlägg ett tag framöver. När man läser på högskola så har man ju inte jullov, men ett litet blogglov tänker jag i alla fall unna mig! 🙂

Jag har tre huvudtips att komma med i dag:

1) Ett debattinlägg i SvD om genus i förskolan. Inte är det väl likadana människor vi vill ha i samhället? Som författaren skriver, ”Olika roller är inget problematiskt så länge dessa värderas lika”. Det är väl det som är målet? Att låta människor vara olika, respektera de olikheterna och att värdera dem lika högt?

2) Ett inlägg i Lindenfors blogg om skolavslutningar i kyrkan. (Mina tidigare inlägg del 1 och del 2)

3) Marie ger sin syn på Flumskola och flumpedagogik i sin blogg Alltiallon.

Som bonus kan du klicka på bilden ovan för att zappas till min gamla blogg och avnjuta Anders F Rönnbloms härliga julvisa. Har du ännu inte fått nog kan du alltid läsa inlägget ”En segregerad stad” i min andra blogg och gå till Musikhjälpen för att titta på klipp av Timbuktu och Damn som jag såg ”live i buren” i går.

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, flumpedagogik, Musik, Privat och foto, religion, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s