Omskakad!

earthquake1Jag vaknade (på tok för tidigt) i dag av att hela huset skakade! Jag for upp och ut i vardagsrummet där bokhyllan förde ett jäkla liv. En skåplucka hade öppnats och några småstatyetter ramlat ner. Medan jag stog där fortsatte glasluckorna att skramla i 10-20 sekunder, men jag kände inga mer kraftiga vibrationer i huset. Den första omskakningen i sängen var riktigt omtumlande! Jag och min sambo Hanna resonerade oss fram till att det troligen var en sprängning i anslutning till bygget av Citytunneln. ”Hur ska vårat gamla hyreshus klara av det här om de fortsätter?”

Det var omöjligt att somna om, och nu när jag slår på datorn så ser jag att det var en jordbävning jag varit med om! En jordbävning i Sverige!? Det var ju förstås min första tanke när jag vaknade, men den slår man ju ifrån sig fort. Nu funderar jag ännu mer på hur vårt gamla hus har påverkats av det här?! Kommer grannen under att få bjuda på Gevalia? 😉

Media: Sydsvenskan, SvD, DN, DN, AB, AB,

Länkar till andra bloggar om: , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Malmö, Privat och foto och märktes , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Omskakad!

 1. Linda skriver:

  Ja men eller hur? Man kan ju inte låta bli att tänka på hur det gamla 50-talshus man bor i som har fukt i källaren står sig när det skakar så. Något man aldrig tänkt på förut…nu väntar man bara på efterskalvet. =)

  Trots att det är otäckt så är det ju ändå lite spännande.

 2. Pingback: Don´t worry.. « Hanna och Christer i Malmö

 3. hannachrister skriver:

  🙂 Ja, det händer grejer här i Skåne! För ett par veckor sedan var det blixtar och dunder som väckte mig, och nu det här!

  (Oj! Felinloggad, men det är ”Christermagister” som talar…)

 4. angelmix skriver:

  Ja, ojoj vilken grej. Vaknade av att hela sängen skaka…trodde att nu e jag knäpp på riktigt. Kunde inte somna om utan gick upp och då var det lugnt. Men vilken grej lite spooky!!!!

 5. sofia skriver:

  hmm

  ja har inte märkt ett dugg…har inte kännt nånting alls fick inte reda på det förrän ja kom till jobb o alla pratade om det…

 6. Pingback: Rabulist - info (at) rabulist.se » Skalvet - Löständerna skallrade!

 7. lindaCA skriver:

  Valkommen till vad vi upplever i Californien hehe… Sista har over vackte mig rejalt ocksa, lag pa 5.6 tror jag har.. Hoppas ni inte kanner av en till..

 8. aida80 skriver:

  hej allihopa

  det e bra att ingen kom till skada och det e viktigaste. jag drömde en dröm och drömmen gick i upp fyllelse. jag drömmde om alla människor i skåne varit på sjukhuset och stod i kön , sen vaknade jag av jordbävning.jag trodde att jag drömde, men sen ringde min syster mig o sa att det huset har skakat och då hade jag rätt att jag kännde något som skakat. jag blev jätte rädd , jag var själv hemma . mina barn sovde och det var bra att de inte hörde det faktiskt. jag blev jätte rädd o sprang hitt o ditt hela tiden. tiden e inne nu alla människor , det e guds tecken. livet är dyrbart. detta här var litet men tänk på andra länder som drabbats , man tänker på de människor som har uopplevt och förlorat allt de ägde. vi alla e människor och vara rädda om varann. vi är alla en familj. sen gick jag och sovde med mina barn o började krama de , men jag kunde aldrig sova igen , jag tänkte på jordbävingen hela tiden. det var lustigt o hemsk faktisk. bara titta vad världen ger oss , vill skrämma oss lite, vill säga oss att det finns mer kanske, hoppas inte , jag vill leva och jag vill inte dö.

  ha det så bra allihopa . och hoppas att det inte upprepar mer.

  aida .skåne

 9. Joss skriver:

  Det var riktigt läskigt! Jag satte mig upp i sängen och var nog mer vaken än vad jag någon gång varit 6.20 på morgonen.
  När jag hörde fåglarna kvittra på gården efter typ sådär 15 sekunders skalv så kände jag mig relativt trygg! De hade ju inte kvittrat om vår sista dag var kommen! Eller?! haha..man får ju verkligen inte hoppas det iallafall! 🙂
  Men visst hann man även tänka, vad är det för fel på mig? Var det precis ett plan som störtade eller har Sverige gått ut i krig?! eller var det kanske bara grannen som släppte sig?! haha… läskigt var det iallafall! Dagen då Skåne stod stilla!! I typ 15 sekunder..
  Nu säger dem att vi väntar ett efterskalv! Fy så hemskt! Hur ska man förbereda sig på det?!
  Jaja, dags att jobba, det stannar minsann inte upp! inte ens i 15 sekunder!! 🙂
  Jag undrar vad folk kommer prata om idag? haha..
  Skönt att veta att det inte var jag som omedvetet försökte skapa drama i min tillvaro! 🙂 innan jag ens hade vaknat! 🙂

 10. Pingback: Shake awake « - Frk F -

 11. Sofie skriver:

  Vet inte om det bara är jag som får tillbaka samma känslor som annandag jul 2004 när jag med sambo, föräldrar, syster med man befann oss i Thailand. Jag kan inte riktigt förstå att detta kan vara spännande för fem öre, men det kanske beror på att man känner igen och får tillbaka samma känslor som då? Håller med Aida en till stor del – var rädd om varandra.

 12. christermagister skriver:

  Sådant här väcker onekligen tankar… Man känner sig ganska liten när ”Moder natur” hickar… En del känner spänning och andra rädsla eller sorg. Det beror väl delvis på vad man varit med om tidigare. Vi har dessutom alla vårt eget sätt att tackla oväntade situationer.

  En stunds eftertanke om vad, och vilka, som verkligen är betydelsefulla för oss är nog ett bra resultat av detta!

  Ha en bra kväll allihopa!

 13. Pingback: Skalvet som skakade Skåne at Same Same But Different

 14. Pingback: En liten årslista « Hanna och Christer i Malmö

 15. Pingback: Shake awake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s