Lucia-repris

Det är lite intressant att notera att även bloggarna följer årstiderna. Nu är det dags för manlig Lucia igen! (AB) Jag har dåligt med tid och lägger därför in en repris från förra året:

lucia-01

Med tanke på tidigare debatt här i bloggen om feminism, jämställdhet och genusglasögon så tycker jag att det är lite roligt att höra att elevrådet på skolan där jag jobbar har beslutat att årets Lucianominering ska vara könsneutral!

Vår rektor tog upp saken under ett personalmöte och de flesta skrattade och skakade på huvudet. Några började förfasa sig över traditionernas förfall, men jag räckte upp handen och sa:

”Att det blir så här beror ju på att killarna tycker att skolans alla högtidsfiranden fokuserar för mycket på tjejerna. De känner sig utanför och kommer med förslaget bara för att markera det! Ingen kille vill egentligen vara Lucia… Kan vi inte införa någon slags huvudtomte eller nått som också är lite extra och röstas fram av eleverna?” (För vem vill vara killarna i dumstrut?!)

Vi får väl se hur det går, men efter min hastiga redigering av bilden här så känner jag att jag kanske skulle ha en chans i omröstningen… Vad tror ni? 🙂

Uppdatering: Pojken fick inte bli Lucia och (AB)

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i genus, Humor, Läraryrket, Privat och foto och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lucia-repris

 1. Mats skriver:

  Var röstar man?

  Jag leder hejaklacken!

 2. annapanna51 skriver:

  Mycket stiligt, kan man rösta på webben?

 3. christermagister skriver:

  Tack, tack! Jag räknar de här kommentarerna som röster och kommer jag upp i…säg 10 000 röster…så lovar jag att spatsera genom stan i full mundering! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s