De bästa skolkommunerna

Nej, det här är inte en repris av förra veckans inlägg! Då var det Föräldraalliansen Sverige som redovisade sin lista och nu är det dags för Lärarförbundet. Den här listan bygger på 14 olika kriterier, till skillnad från Föräldraalliansens fyra, och slås naturligtvis upp lite större. (SvD, DN, AB, Sydsvenskan) Intressant att notera är att ungefär hälften av kommunerna i Lärarförbundets top 15 inte återfinns hos Föräldraalliansen (och tvärtom förstås! 😉 ).

Lärarförbundet ger kriterierna ”andel pedagogiskt utbildade lärare” och ”lärartäthet” dubbel vikt, men de finns med även hos Föräldraalliansen. Jag har nog inte lust att rota i det här direkt. Jag nöjer mig med att upprepa förra veckans käpphästar: segregering och små klasser.

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om de här listorna överhuvudtaget, men de verkar ju ha med vettiga kriterier (mer än bara betygen, se Sydsvenskan) så det kan ju kanske vara bra… Det tragiska är ju faktiskt att vi låter kommunerna bedriva verksamheten med så stora skillnader i kvalitet! Titta på bilden nedan… Från Lomma som är nr 2 på Lärarförbundets lista, skymtar vi Malmö (Torson!) som placerar sig på plats nr 204 hos Föräldraalliansen…

På andra plats hos Lärarförbundet finns alltså Lomma kommun. Där råkade jag hamna i helgen och jag la precis in några bilder från hamnen i min andra blogg. Vill du se fler är det bara att klicka på bilden så zappas du vidare! 🙂

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, foto, Läraryrket, Malmö, Privat och foto, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s