Kristen fostran

Läser i tidningen Dagen att Jan Björklund tydligen har utnämnt det kristna lärarförbundet RKF till remissinstans…

Organisationen har funnits i 125 år och kämpar för att den ”kristna tron och vårt kristna kulturarv måste få finnas kvar i skolan.” (D) Man vill att ”Sveriges barn och ungdom i hem och skola fostras i evangelisk kristen lära” (RKF), ha mer fokus på kristendomen i religionsundervisningen i skolan och kämpar för att ”de kristna grundvärderingarna inte tas bort från läroplanen”. (D)

Jag undrar ju vilka ”kristna grundvärderingar” som inte finns inom vanlig mänsklig etik och moral? (Eller inom alla religioner för den delen.) Kanske är det respekten för all kärlek och den moderna kvinnosynen

Nej, jag kan inte förstå att vi accepterar sådant snack, och att de får vara remissinstans till råga på eländet! På RKF:s hemsida (klicka på loggan ovan) länkar de till en text som bygger på ”Kejsarens nya kläder”, men som är ”ett manifest mot abort och homoerotik” som verkar vara tänkt att användas i undervisningen! Jag orkar inte ens läsa längre än till:

Nu är det dessbättre så, att den gemensamma kristna bekännelsen lyder: Jesus är Herre. Varav följer att Han bestämmer om både lag och evangelium. Han säger att syndens lön är döden. Vare sig synden är stor eller liten, måste den bort, helt! (Joh 3:16)

Kanske inte så konstigt att regeringen låter kd stoppa lagen om samkönade äktenskap när en organisation som RKF anses lämplig som remissinstans…

Läs mer i mina inlägg ”Kristen vänster”, ”Religion i samhället” och ”Avslutning i kyrkan”, eller sök på religion uppe till höger så finns det mer… Ämnet gör mig upprörd!

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, religion, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s