FRA, seger och klart som korvspad?

Det var länge sedan jag skrev om FRA-lagen nu (förutom mitt inlägg om demonstrationen i Malmö då…) men äntligen har det hänt något nytt. Ni som tröttnade på alla FRA-inlägg i våras får helt enkelt stå ut med en blänkare!

Regeringen har alltså gjort en ”helomvändning” och gått med på förändringar av lagen. Både statsminister Fredrik Reinfeldt och försvarsminister Sten Tolgfors har hållit en hög profil i FRA-frågan, ”men på torsdagen kröp de båda till korset och lovar nu att risken för massavlyssning – den som enligt vad de själva tidigare sagt aldrig fanns – definitivt är över.” (DN) De nya ändringarna redovisas i 15 punkter i bl a SvD.

Så, betyder det seger för oss kritiker och att allt är klart som korvspad? Nja, inte riktigt… Nätet svämmar över av kommentarer, analyser och kritik som ni bl a hittar på Knuff.se. En start är att läsa bloggen Dexion där man går igenom de 15 punkterna en efter en med tankvärda kommentarer i inlägget ”Kritiker-ni skrämmer mig” och Jinge som ställer den berättigade frågan ”Varför ska regeringskansliet få beställa signalspaning?”

Inte heller Thomas Bodström är helt nöjd:

– Vi kommer att riva upp förslaget om vi kommer till makten. (AB)

Själv behöver jag mer tid för att fundera på det här och smälta informationen, men spontant tycker jag att trots att flera förändringar är bra, så är det skrämmande att se hur…fel det var från början, och kanske fortfarande är… Dessutom, samtidigt som många av förändringarna är bra så verkar de ju ta udden ur det officiella målet med hela FRA, att spana på främmande makt, eller? Klart som korvspad? Nej snarare som bruna bönor!

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, FRA-lagen och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till FRA, seger och klart som korvspad?

  1. Alltiallon skriver:

    Just nu har jag det för rörigt för att helt sätta mig in i detta, men det lilla som jag trots allt har satt mig in i liknar just bruna bönor…det kan jag hålla med om…

  2. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Analys: Camilla Lindberg verkar blivit grundlurad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s