Kravaller i Malmö

Så synd att fördomarna besannades…

Tänk om alla demonstrationer var som            den här, riktade mot ett vettigt mål (vapentillverkare) och utförda på ett fredligt sätt!

Stackars alla tusentals seriösa aktivister, debattörer och fredliga demonstranter som i går fick se allt sitt arbete omintetgjort av huliganer! (Sydsvenskan, DN, AB, SvD)

För andra gången på några dagar får jag anledning att citera Doktor Kosmos:

”Du är en sann rebell och en hårdför anarkist
Stat och byråkrater tycker du är jävligt trist
Du tror att du är frontsoldat åt radikalismen
Men du är nyttig idiot åt nyliberalismen”

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Det här inlägget postades i Debatt och politik, Malmö och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kravaller i Malmö

 1. Ping: Stenkastningen mot poliser och maktkampen bakom FRA-lagen | Arvidfalk.se

 2. Olbap skriver:

  Om de kommunistiska ”massorna” nu motsatte sig våldsverkarna och vandalerna, hur kommer det sig att de inte stoppar ”våldsverkarna”? Kan det vara för att de själva sympatiserar med dem och är mänskliga sköldar för dem?

  Och fattar inte dessa hatvänsterns stormtrupper, att den dagen islam tar över i Europa så kommer de att bli huvudet kortare, snabbare än vad både judar och kristna lär bli det, varför? Jo, för att islam hatar bögar, flator, HBTare, ateister, satanister, antiglobalister och andra s.k. radikaler.

 3. LeoB skriver:

  Olbap: Gatufesten var anordnad av Reclaim the Street (RTS), inte EFS.

  Enligt min mening måste RTS skaffa sig en plan att hantera stenkastarna. Ett sätt att utesluta dem. RTS har ingen nytta av dem.

  Tvärtom förhindrar stenkastarna framtida fester. För en enormt stor del av poliskostnaderna var såvitt jag förstår just orsakade av dem.

  Så RTS: Gör något för h-e! Se till att ha en plan för nästa gatufest. Det är inte alls svårt att få bort stenkastarna, men ni måste göra det!

 4. leffe45 skriver:

  Fördomar besannades? Om en demonstration resulterar i våldsamheter och de våldsamheterna som denna gång leds av vänster extrimister är det en fördom att påpeka detta?

  Nästa gång är det högerextrimister och det är lika lite fördom att påpeka deras beteende. Att förvänta sig dessa slag av vålds demonstrationer av vissa grupper är inte en fördom utan snarare en regel.

 5. christermagister skriver:

  Precis, alla förväntade sig att det skulle spåra ur, och det gjorde det…

 6. Eller, alla förväntade sig att det skulle spåra ur och därför sa media att det gjorde det. Enligt tidningen ETC var bråket inte något särskilt framträdande och de representanter från tidningen som var där märkte inte ens av det (http://www.etc.se/artikel/18447/festen-oever-i-malmoetitle=).

 7. christermagister skriver:

  Det är alltid svårt att bedöma något sådant utifrån. (Själv satt jag hemma och såg ingenting.)

  Tittar man på bilderna, och lyssnar på poliserna som såg en massa skadegörelse som de inte fick göra något åt, verkar det ju i alla fall uppenbart att det inte gick helt lungt till på Reclaim the Street-festen.

  Det verkar väl snarare som att ETC.se markerar att de inte vill förknippas med Reclaim the Street: ”Ännu sorgligare är att den gatufest som Reclaim the Street anordnade på fredagen, och som inte hade något att göra med ESF, fått mer uppmärksamhet än forumet i sig.” (från din länkade artikel)

  Och där är ju egentligen huvudpunkten. Som jag skrev i inlägget: ”Stackars alla tusentals seriösa aktivister, debattörer och fredliga demonstranter som i går fick se allt sitt arbete omintetgjort av huliganer!”

  Tyvärr verkar de inte ta tillräckligt avstånd för att inte drabbas av samma scenario i framtiden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s