Amfetamin till alla

Ett av 20 barn i Sverige bör behandlas med amfetamin. Trots att ökningen de senaste åren är dramatisk ligger vi fortfarande efter, internationellt sett. I USA där utskrivningen av beteendedämpande medel till barn inte är lika reglerad som i Sverige medicineras 8% av barnen… ”Nästan alla som får dem blir hjälpta – i alla fall i den meningen att de blir av med sin hyperaktivitet och sina koncentrationssvårigheter. ” (Sydsvenskan)

Jag blir så trött att jag bara orkar fråga: Vem är normal? Hur ser mallen ut? Vad är målet? En nation av zombies så att vi kan pressa in fler barn i samma lokaler för att spara pengar?

Läs även mitt tidigare inlägg ”I don´t like the drugs

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Amfetamin till alla

 1. Magnus Berg skriver:

  Jag vill också ha amfetamin. Hittade en splirrans ny kanyl – 3ml – i orginalförpackning på stranden. (Tidigare har jag hittat en begagnad.) Efter att ha testat den med hundens rektal stecolid så inser jag att jag behöver något bättre att ladda den med. Mer knark åt folket!

 2. Tant Rasch skriver:

  Jag vet inte så mycket om zombies, det jag vet mer om är att det är mycket svårt för en skola eller sett amhälle utan tillräckligt med resurser att se till att varenda unge som inte fixar dagens utbildningsmeteoder, utbildas med individens bästa för ögonen för att kunna försörja sig.

  Då jag personligen är legalare numera blir jag faktiskt skitförbannad och dessutom ledsen rätt ofta över att det är sånt fördömt svårt för omvärldens inskränkta dubbelmoralister att ta till sig att det finns ungar som kan behöva hjälp att fokusera för att klara av skoltiden där gamla och vana normer för hur lärande ska se ut är det som gäller.

 3. christermagister skriver:

  Helt klart tant Rasch, men jag tycker att det är utbildningsmetoderna, skolmiljön och normerna vi ska arbeta med, och inte ta den ”enkla” utvägen med att medicinera barnen till foglighet. Jag vet att det finns vissa barn som verkligen behöver medicinsk hjälp, men enligt min erfarenhet är de inte så många som antyds i artikeln. Att arbeta med skolans organisation är dyrare än att medicinera, men vi måste ta oss råd!

  MVH
  Christer

 4. asapasa skriver:

  Jag tror att jag förstår hur du menar Christer och jag håller med dig om att miljön skall formas efter barnen och inte efter kommunernas ekonomi. När jag läste inlägget hade du spetsat till det enormt…kanske i frusturation??

  Ja, i varje fall vet jag att det finns barn som behöver sin medicin inte för att bli fogligare utan för att slippa ha tusen tankar i huvudet samtidigt när de ska koncentrera sig på skolarbetet. Nu pratar jag om barn med ADHD.

  Det är tråkigt att det sällan pratas om vilka positiva egenskaper dessa barn besitter och vilken drivkraft och kreativitet de visar i olika sammanhang. Tänk om skolan kunde på ett bättre sätt tillvara ta deras personlighet och visa att ALLA passar in i skolans värld och att alla behövs i samhället.

 5. christermagister skriver:

  Ja, jag blir lite frustrerad av tonen i artikeln jag länkade till. Det låter som att medicinering är den ultimata lösningen och det första vi ska ta till. Jag är rädd för att det medför att skolorna inte tar sitt ansvar för att göra allt för att vi ska slippa medicinera. Den kreativiteten som många barn med ADHD och ADHD liknande symptom besitter är ingenting jag tycker att vi ska medicinera bort. Jag är ytterst tveksam till ”personlighetsmodifiering” överhuvudtaget. Jag tycker att den medicinering som vi ändå tvingas använda ska vara satt under strikt kontroll, beslutas av experter och inte släppas fri till vilken husläkare som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s