Björklunds skolpolitik

Björklunds förmedlade bild av skolan granskas och diskuteras vidare: Jan Björklunds bild av skolan ifrågasätts, Magister Björklund fuskar med siffror, Björklund citerar halva meningar.

De flesta som jobbar inom skolan har ju länge sagt att bilden inte stämmer och det är ju skönt att den upplevelsen bekräftas. Björklund själv försöker självklart bagatellisera saken och säger att det trots överdrifter och felaktigheter ändå finns problem i skolan. ”-Bara jag kan visa att resultaten i skolan sjunker så kommer min trovärdighet inte att påverkas.” (SvD)

    Visst Björklund, självklart finns det problem att arbeta med! Det är det ingen som säger emot. Men saken är den att problemen i skolan inte är de du påstår, och att dina ”lösningar” inte löser problemen! Du skjuter småfågel med kanon! Inom skolan har jag inte stött på någon som har förtroende för dig i skolfrågor, och det borde ju säga sitt…

    Problemen i skolorna ser väldigt olika ut och jag tror att de flesta löses bäst lokalt. Björklunds ”lösningar” finns på övergripande riksnivå. Hur går det ihop med liberal politik? Var finns friheten och det lokala beslutsfattandet?

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, flumpedagogik, Läraryrket, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s