Noterat

Allsången är populärare än någonsin och jag är imponerad av att de lyckats ändra publikfokus från pensionärer till fjortisar! Själv står jag inte ut med eländet! Jag försökte se ett avsnitt på TV för ett par år sedan, men… nej tack! (Ja, Janne, ännu en attack mot folksjälen!) Mitt enda intresse i dag grundar sig på att DN lyckades fota en av mina elever när hon rusar in, och det här inlägget kommer jag att få ångra…

En hårdrockande lärare blev uppsagd på grund av att texterna hans band framför inte överensstämmer med skolans värdegrund. (AB, DN) Nu har vi en nyexaminerad lärare som kommer att jobba i telekombranschen i höst, men han verkar inte ha gett upp yrket för alltid. Bra, kämpa på! Som Metta Fjälkner säger: ”– Lärare kan också precis som alla andra tillhöra olika politiska partier eller religiösa inriktningar. En utbildad lärare ska kunna skilja på det man gör i tjänsten och det man gör privat och i det här fallet är läraren inte ens prövad mot eleverna.” (AB)

    Homoäktenskap har jag skrivit om tidigare. Nu verkar Göran Hägglund ha kommit fram till samma lösning: ”– Man kan tänka sig att det par som vill manifestera sin kärlek gör det genom att registrera det hos en myndighet och sedan ordnar man de festligheter man själv vill.” (SvD)

    Det är tydligen sommarboom för mödomshinnor. Visst kan man få operera sig och ”börja på ny kula” som ”oskuld”, men jag tycker inte att det ska vara skattefinansierat.

    Slutligen. Det stora landet i väst slutar aldrig att förvåna. 75% av de vuxna (?) tror på mirakel och 20% påstår att de får direktsvar på sina böner från Herren ”minst en gång i veckan”. (AB)

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, Läraryrket, Privat och foto och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Noterat

 1. Bengt skriver:

  Christer

  ”Homoäktenskap har jag skrivit om tidigare. Nu verkar Göran Hägglund ha kommit fram till samma lösning: “– Man kan tänka sig att det par som vill manifestera sin kärlek gör det genom att registrera det hos en myndighet och sedan ordnar man de festligheter man själv vill.”

  Nej, det är inte någon bra ”kompromiss” och jag tror du kanske inte tolkat Hägglund helt rätt.. För Hägglund vill behålla ordet äktenskap för olikkönade par och partnerskap för samkönade par. Det enda han egentligen vill är att flytta partnerskapslagen några kapitel i lagboken.

  Hade det varit en ekonomisk förhandling hade man kallat Hägglunds ”kompromiss” för ett skambud. Statminister Fredrik Reinfeldt (m) och har redan avvisat den här iden om ”en gemensam samlevnadsbalk”. Inte heller fp och c har tack och lov visat något som helst intresse.

  Det som är själa syftet med en könsneutral äktenskapslag är att lagen ska vara jämlik, symboliskt och juridiskt. Att då försöka få någon kompromiss om en ”nästan jämlik” lag blir helt meningslöst.

  Bengt Held
  Liberal

 2. christermagister skriver:

  Ja, i så fall missförstog jag. Jag tycker att det som registreras hos myndigheten ska kallas ”äktenskap”, eftersom jag ser det som en juridisk term. Det jag är ute efter är att skilja kyrkan helt från den juridiska delen, och monopolet på ordet ”äktenskap”. Vill man ha fest i kyrkan, eller ett grillparty på gården, så ska det inte göra någon skillnad, vare sig i juridik eller i benämning på ”överenskommelsen”. Men kyrkan ska inte heller tvingas viga någon. Det är upp till kyrkan att avgöra vem man viger, och upp till medlemmarna att avgöra om man vill tillhöra den kyrkan eller inte.

 3. momenttwentytwo skriver:

  Bön till den allsmäktige: Käre Gud säg att jag får det jobbet jag sökte förra veckan, jag vet att jag är helt okvalificerad för det, men du kan väl ställa upp en endaste gång – har ju aldrig bett dig om något förut!? mmmm visst tror vi på mirakel…eller?

 4. Pingback: Jonas: Jag älskar hårdrock!!! | I huvudet på Svenssons!

 5. immortalflame skriver:

  Ja, i USA – världens enda supermakt – finns det gott om bokstavtroende högerkristna på höga poster. De tycks bl.a. anse det som ett tecken på Antikrists ankomst om FN lyckas förena världen och skapa världsfred.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s