Sex med hjärnan

Aftonbladet står för dagens tveksammaste rubrik. Själv har jag noterat att min hjärna slutar att fungera i samband med sex… 😉

Allvarligt talat, visst är sådana här forskningsresultat lite spännande, och kanske kan vi lära oss något annat, men när det gäller homosexualitet håller jag med Sören Juvas (RFSL):

”- Men egentligen är den onödig. Det är inte viktigt om homo- och bisexualitet är medfödd eller inte. Vi ska inte behöva legitimera vår sexualitet för att behandlas lika i samhället, säger han.” (DN

Uppdatering: Egen livshistoria viktigast för val av partner, Homoläggning grundläggs tidigt
Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Humor, Privat och foto, reflektioner och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sex med hjärnan

  1. Fredrik skriver:

    Tvärtom. Allt som avviker från normen är värt att undersöka och komma fram till varför. Heterosexualiteten är ju normen och HBT-personer faller ur den normen. Jag förstår inte varför det skulle vara nån sorts PK forskningsförbud kring just dessa medborgare?

  2. christermagister skriver:

    Fredrik, jag tycker inte att det ska vara förbjudet. Jag skriver ju att det är lite spännande. Men jag tycker inte att resultaten egentligen spelar någon roll. Det påverkar inte min inställning till hbt-personer om det är genetiskt betingat, miljö eller ett fritt val. Sedan kan ju all forskning användas i ”goda” eller ”onda” syften. Det beror ju på hur man använder och lägger fram resultaten. Men förbjudet, nej, det tycker jag inte.

  3. Pingback: I huvudet på Svenssons! » Jonas: Godmorning world!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s