FRA-lagen och Sifo

”Bloggbävningen” börjar utveckla sig till ett ”bloggutbrott” och allt fler kritiserar FRA-lagen. I DN kan vi läsa att det är bloggarna som leder striden mot FRA-lagen, och visst är det spännande att vara med när det händer. Att känna att kanske, kanske spelar det någon roll vad vi tycker…och skriver.

Efter veckor av domedagsprofetior sprids nu optimismen över blogg-Sverige. Många är övertygade om att tillräckligt många ledamöter kommer att ha gått över till nej-sidan innan onsdag.
– Vi vet att politiker läser våra bloggar. Även om inte regeringen tycks ha påverkats så har enskilda riksdagsledamöter det, säger Henrik Alexandersson. (DN) 

Jonas uppmanar alla bloggare att maila sina inlägg till FRA och publicerar en imponerande länklista med tidningsartiklar och blogginlägg om FRA-lagen.

    Som jag skrev i går är det inte bara själva lagförslaget som ger mig sura uppstötningar, utan också hur politiken fungerar. Tack och lov får nu både Maud Olofsson och Reinfeldt utstå stark intern kritik. Jag hoppas verkligen att riksdagsledamötena visar civilkurage och röstar efter sitt hjärta och egen hjärna på onsdag! Vad händer annars i det svenska samhället? Hur stort förtroende kommer politikerna att ha kvar? Kan alliansen någonsin hämta sig igen? Som Heidi Avellan skriver i Sydsvenskan är det ju höjden av dubbelmoral. Alliansen består av:

Partier som å ena sidan vill kalla sig liberala – å andra sidan driver igenom massavlyssning.
Partier som å ena sidan vill stärka personvalet – å den andra låter partipiskan vina.

Även IT-jättarna har sagt sitt och hävdar att det integritetsskydd som regeringen utlovar helt enkelt är omöjlig att genomföra i praktiken:

Den svenska FRA-lagen passar bäst i diktaturer som Kina och Saudiarabien. Det anser sökmotorjätten Google. Går lagen igenom tänker Google aldrig placera servrar i Sverige. Telekomjätten Telia Sonera har redan flyttat servrar från Sverige. (DN)

 SvD publicerar grafik över Sifos nya valbarometer, och som ni kan se passerar Sverigedemokraterna riksdagsspärren. (AB, DN) Finns det ett samband här? Är det missnöjet som jäser?

Vi kommer att göra vad vi kan för att övertyga deras väljare att rösta på ett annat parti. Om de är missnöjda behöver de inte välja ett ytterkantsparti utan istället försöka åstadkomma förändringar. (Marita Ulvskog, SvD)

Jag vet inte, men min personliga reflektion är att en riksdagsspärr på 4,5%, med det redovisade resultatet skulle passa mig bra… Inga Sverigedemokrater in, och kristdemokraterna ut.

               
Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, FRA-lagen och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till FRA-lagen och Sifo

  1. Pingback: Veckan som gick - vecka 24 | Same same but different

  2. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Två viktiga saker inför morgondagens FRA-debatt

  3. Pingback: Piece of The Mind» Blog Archive » Vem ska stllas till svars?

  4. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv

  5. Tobias Lindgren skriver:

    ”Jag vet inte, men min personliga reflektion är att en riksdagsspärr på 4,5%, med det redovisade resultatet skulle passa mig bra… Inga Sverigedemokrater in, och kristdemokraterna ut.”

    Är man antidemokrat så är man. 😉

  6. Pingback: Inte konstigt att SD kommer in i riksdagen. | El Rubio talar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s