FRA-lagen

Jag har inte tagit upp FRA-lagen tidigare, men nu är det hög tid för en markering. Jag har självklart följt debatten, men jag har gjort det med ett halvt öra på grund av att det har kännts hopplöst. Jag har fortfarande inte orkat samla ihop tillräckligt med ilska för att försöka skriva ett välgenomtänkt inlägg som förändrar något, men behövs det verkligen?

Det finns så många andra som gjort det redan. Bloggosfären är i uppror över FRA-lagen. Dessutom verkar det så självklart. Att bara skumma igenom förslaget borde räcka för att sätta ner foten och säga: ”Vad är det här för skämt!? Menar ni på allvar att ni tänker klubba igenom det här?!”.

Det ger en sur overklighetskänsla att inse att de faktiskt överväger det…

    Fredrik Federleys funderingar i sin blogg ger också en sur eftersmak. Han är riksdagsledamot för Centerpartiet, och alliansen vill ju driva igenom förslaget:

Trycket internt i partiet går på två håll. Från medlemmar, mitt hemdistrikt är det tydligt. Rösta NEJ. Min egen övertygelse är detsamma. Mina väljare delar den också. Samtidigt är trycket på oss internt stort.

Bloggen ”Som jag bäddar” får kommentera det: Dags att testa lite civilkurage?

I DN kan ni hitta grunderna till lagen och länkar till de senaste artiklarna. Erik Laakso har skrivit mycket om det här och börjar ni fundera över vad konsekvenserna för oss ”vanliga” männsikor utan något att egentligen dölja ändå kan bli så titta in hos Monika eller läs Anders Mildner i Sydsvenskan.

P.S. Missa inte filmsnutten ”Döda politiska karriärers sällskap

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, FRA-lagen och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till FRA-lagen

 1. Inga M skriver:

  Kan bara hålla med. Bloggar om det på min blogg också. Det här är bara för mycket. Det var ett arv från den tidigare regeringen som man borde ha förpassat till papperskorgen direkt.

 2. christermagister skriver:

  Alltid roligt med kommentarer som gör att man hittar nya bloggar med intressanta eller roliga inlägg!

  Jag gillade ditt inlägg om skyltdockan med gubbmage Inga! 🙂

  http://inga.blogg.se/2008/june/skyltdocka-med-gubbmage.html

 3. Pingback: I huvudet på Svenssons! » Jonas: Uppmaning till alla bloggare angående FRA..!!

 4. Pingback: Skrämmande! « My Weblog

 5. Erik skriver:

  Ja, själv tillhör jag denna skara som inte vill tappa min integritet. Jag vill inte riskera att bli mer inrutad och avlyssnad och avfilmad än jag redan är. Vi kan ju alla hittas så länge vi har på vår mobil, använder våra kontokort osv…
  Skrev ett eget inlägg nyligen mot FRA och avlyssningen, har läst en del bloggar om detta. Flera bra länkar hos dig.

 6. Pingback: Det rör på sig! « My Weblog

 7. joanna skriver:

  nu äntligen kommer det artiklar i media:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=779625
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=786771

  Jag tror det måste demonstreras. Jag tänker sitta på trappan till riksdagens ingång 08.55-09.20 på tisdag. Om många gör det skulle det bli mkt kraftfullt!
  Tjohej!

 8. John S skriver:

  Håller med helt … ”Vad är det här för skämt? Menar dom allvar?

 9. Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Ett och ett halvt års kampanj kan bära resultat

 10. Pingback: Var det inte för sent? « My Weblog

 11. Pingback: Bloggen Bent - Blogginlggen » Visst är du trött på FRA, lille vän?

 12. Pingback: Tomas Tobé röstar fel om FRA, vem är förvånad? | joinsimon.se

 13. Pingback: Nordkorea har diktatur så därför inför vi det också! « My Weblog

 14. Pingback: Om du känner en riksdagsledamot? | El Rubio talar

 15. MartinJoh skriver:

  Jag tycker det är ganska självklart nu med det krympande försvaret och att det har fångats ett antal spioner här i landet att man låter Försvarets Radioanstalt avlyssna sammtal,sms,epost osv. Har du inte gjort något krimminelt så annser jag det inte att dom gör något fel för vad har du då att dölja ? Jag säger inte att det är rätt jag anser bara att nu när försvaret krymper så måste Staten ha ett Ess i Rockfickan. Själv skulle jag se ett större försvar men det är tyvär omöjligt med den krympande försvarsbudgeten. Man kan inte heller säga men ta pengar från något annat håll och återuppbygg det gamla invasionsförsvaret för då tar skulle de kanske ta pengar från bara för att nämna ett Exempel Skolmaten 3 kr mindre för varje elevs portion varje dag. Så jag anser det inte vara rätt men för att behålla landets säkerhet så är det Nästan tvunget .. Mvh Martin

 16. christermagister skriver:

  Martin, om jag trodde att avlyssningen skulle kunna stoppa några terrorister och vara ett ”ess i rockfickan” i kampen mot annan grov kriminalitet så skulle jag överväga att stödja förslaget, men som jag skrivit i några senare inlägg än detta så tror jag inte på det.

  Jag tror inte heller att regeringen tror på det. Jag tror att huvudskälet är påtryckningar från USA och att jaga fildelare, och trots att jag faktiskt inte sysslar med fildelning, eller ens nedladdning, så anser jag att det inte är ett tillräckligt grovt brott för att motivera sådana inkränkningar på våran integritet.

  MVH
  Christer

 17. Mikael skriver:

  Japp. Nu har det hänt, den svenska demokratin har misslyckats. Welcome to the terrordome…

 18. MartinJoh skriver:

  Så du menar att Fra Försvarets Radio anstalt skulle jaga fildelare hmm .. Gör mig lite konfunderad men man vet ju aldrig med staten jag menade inte att det var en bra sak bara att man inte bara ska kolla på nackdelarna utan egentligen vad dom har för mening med det ,, Det kan ju mkt väl vara som du säger.. Men nu när det är snart den 19 juni nå hur gick det med röstningen det måste jag få reda på nu .. Mvh Martin

 19. Zusi Q skriver:

  Kan fortfarande inte förstå hur politiker med så hög position inte vågar stå för sina egna åsikter och följa sitt sunda förnuft utan faller för grupptrycket. Skulle önska att det fanns mer styrka i dem.

 20. Striptease skriver:

  Och nu vid slutet av 2010 så skriker folk efter mer befogenheter för FRA och allt annat i trygghetens namn….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s