Mer eller mindre viktiga notiser

Eftersom alla andra skriver om fotboll i kväll så samlar jag ihop några andra mer eller mindre viktiga, och mer eller mindre lustiga, notiser. (Fotboll är inte riktigt min grej men jag såg matchen i går, i goda vänners och ett par öls sällskap, så det var ändå en rolig kväll.)

 

Systemet hotas av blockad till midsommar. ”– De butiker som är drabbade kommer att gapa tomma i midsommar, säger Emil Boss, presstalesman för DFSA.” (DN) ”- Våra medlemmar kommer att ställa upp sig vid lastinfarter och hindra varutransporter till butikerna.” (SvD) Det hela handlar tydligen om en enskild kvinnas löneutveckling, och jag undrar: får man göra så här? Något som även Björn Rydberg, presschef på Systembolaget undrar. (DN)

    I dag blir Norge med all sannolikhet det sjätte landet i världen att anta en könsneutral äktenskapslag. (Dagen) Precis som jag fick utrett i mitt tidigare inlägg ”Homoäktenskap” så ska inte religiösa samfund tvingas viga homosexuella, vilket jag tycker är bra. Religion ska inte ha någonting med lagstiftningen att göra. Vi får väl se om kristdemokraterna lyckas stoppa utvecklingen här i landet, eller om Sverige blir det sjunde landet i höst. (Norge sa ja, SvD)

    En australiensisk it-konsult blev stoppad på Heathrow på grund av sin t-shirt. En tecknad pistol var enligt säkerhetsvakterna tillräckligt för att hindra mannen att flyga. Han tvingades byta tröja för att inte bli arresterad. (AB) Vad ska man göra annat än att skaka på huvudet? Och vara glad över att man inte tatuerade in en blodig dolk någonstans i sin ungdom. Det kan bli en smärtsam upplevelse!

    I Sverige vill inte riksdagen förbjuda samtal i handhållna mobiltelefoner under bilkörning. Man hävdar att det inte finns tillräcklig forskning när det gäller mobiltelefoner och trafiksäkerhet… (AB) Det behöver man väl inte vara Einstein för att förstå att det är en säkerhetsrisk?! Man säger också att ett förbud skulle vara svårt att övervaka. Det är väl inte svårare än att se om någon har bilbältet på sig?

    Blondinbella attackerades av ilskna fotbollsfans och misstänker att hennes åsikter i bloggen kan ha retat upp idioterna. (AB) Om det ändå vore så väl! Men jag är ledsen Bella, jag tror inte att du drabbats av något så ärofullt. Drivkraften var nog snarare gammal ”hederlig” avundsjuka… sorgligt!

    På tal om småsinta människor så hånas Hillary Clinton av Bills älskarinnor… ”– Hur skulle någon som inte ens kan kontrollera sin man kunna styra vårt land?” (Expressen) De säljer videosnuttar där de också skvallrar om Bills penis, och jag undrar hur giriga människor kan bli egentligen?

 Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, Privat och foto och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mer eller mindre viktiga notiser

 1. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – Tja – jag säger då det – världen är redan över hövan ”födummad”, kanske…

  Mer om den pågående ”fördumningsprocessen” finner Du ifall Du klickar på mitt namn, troligast…

 2. Erik skriver:

  Om Systemet får svårt att sälja, pga varubrist, ja då kanske Midsommarfyllan blir mindre 😉
  I fallet Blondinbella tror jag du är helt rätt ute. Hennes blogg är ju bara köp, köp, köp… inga debattinlägg precis.
  Att en så ung tjej tjänar så mycket pengar på sin blogg, där är flaskan i luften orsaken.
  Själv upprörs jag över att FRA:s avlyssnande lär klubbas igenom på måndag…hoppas det inte blir så!
  HA en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s