Nationaldagen

Precis som många andra har jag ett ganska svalt intresse av nationaldagen (SvD), men jag gav mig i alla fall ut i solen med kameran. Kungen var svårflörtad, men jag lyckades fånga Sylvias intresse, och en och annan gets… 🙂 Grattis i alla fall Sverige!

    Jag ska fundera på vad som är så bra med Sverige till Kulturfyran, håll tillgodo med några andra åsikter så länge!

Länkar till andra bloggar om:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i foto, Privat och foto och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nationaldagen

 1. Hej Christer,
  jag tycker också det är svårt med det här – men har tagit fina bilder av ballongerna… jag antar att du höll till i Södertälje. Allt gott och tack för ditt inlägg.
  A-M

 2. Joshua_Tree skriver:

  Jag masade mig faktiskt upp på berget när Göran den oändligt självgode var på besök. Inte för att jag hyser några varmare känslor för Göran, utan för att jag inte vill ge bort nationaldagen till de mentala kalhyggena. Men nu, med massövervakning runt hörnet, känner jag helt enkelt inte att det finns något att hurra över. Så jag har ignorerat nationaldagen och Knugen (ja, han heter Knugen).

 3. christermagister skriver:

  Jag är inte heller mycket för att hurra… Jag tog mina bilder när kungen och drottningen var på väg till scenen, men jag stannade inte för att lyssna på talet…jag pratade hellre med getterna. 🙂

  Som jag skrev i Anne-Maries blogg är det svårt att vara stolt svensk, eftersom vi inte har någon enskild händelse att vara direkt stolta, eller lyckliga, över. Jag är i stort sett nöjd med att vara svensk. Det är ett av de bästa länderna i världen, och trots brister skulle jag inte vilja vara medborgare i ett annat land. Men stolt, måste man vara det?

  Jag är framförallt inte stolt över kungafamiljen eller enskilda politiker. Jag ställer mig inte och hurrar för dem, som om de vore ”skapare” av landet. Jag tror att vi måste skapa en folkfest med anknytning i mycket vardagligare saker om nationaldagsfirandet ska bli något som de flesta svenskar deltar i, och känner sig delaktiga i. Man kan säga att jag deltog i går (eftersom jag var på plats), men var jag delaktig? Absolut inte!

 4. vivalabanana skriver:

  Hahha jo tack jag var också där, Var as trött men ville ju se dom innan man åkte iväg till staterna!

 5. Pingback: Nationaldagen 2009 « Christermagister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s