Religion, E.T. och djävulen

Förra veckan skrev jag att man kunde förvänta sig SMS från påven. Vatikanen blir tydligen modernare och modernare. Nu säger man att universum mycket väl kan vara befolkat av små gröna män och kallar dem våra utomjordiska bröder! ”Det finns ingen motsättning mellan tron på sådana varelser och på Gud”, säger Vatikanens chefsastronom (!) (SvD)

Kanske har man tagit fasta på information från det Brittiska försvardepartementet. De har nämligen släppt över 1000 sidor tidigare hemliga rapporter om UFO-utredningar. (DN) Vatikanen erkänner dessutom att den katolska kyrkans fördömande av astronomen Galileo för fyrahundra år sedan var ett misstag. (AB) Det är ju så dags nu!

    Själv håller jag med Einstein: Religion är bara barnslig vidskepelse. (SvD)

Einstein, som själv var jude, säger också i ett brev att föreställningen om att judarna är Guds utvalda folk naturligtvis är falsk. Det tycker även jag är en självklarhet! Om man utgår från judisk och kristen tro så borde det vara uppenbart även för dem att den föreställningen är ”djävulens verk”. Hur skulle något gott kunna komma ur att man utpekar ett folk som mer värda än alla andra? Har inte den uppfattningen lett till otaliga människors död och lidande?

    Ett gäng borgerliga politiker gratulerade Israel på födelsedagen häromdagen. (AB) De radar upp en massa positiva punkter där Israel är ”det enda landet i regionen som…”. Det är ju på ett sätt bra, men vad spelar det för roll när de inte respekterar sina grannar i regionen? Eller inte har respekt från sina grannar? Mellanösternfrågan är komplicerad och jag vill inte uttala någon dom, men min reflektion är ändå: på vilket sätt har världen någon nytta av att ”Israel är det enda landet i regionen som…”, när situationen ser ut som den gör? Lös det rådande kriget och terrorismen i stället för att framhålla ett i vissa delar positivt samhälle!

    Jag vill poängtera att jag inte tar ställning för något folkslag i den här frågan. Det är för mig ett främmande begrepp att använda. Jag tror inte att ett visst folk, eller så många individer på båda sidor, är i grunden onda. Däremot kan en misslyckad politik leda till ondska.

    Uppdaterat: Vidare läsning: Jinge har skrivit bra om födelsedagen och jag har ett tidigare inlägg om ondska. Erik Svensson har skrivit en intressant artikel om staten Israel, med historia, kartor och en politisk analys.

         
Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, Humor, religion och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Religion, E.T. och djävulen

 1. Fia skriver:

  Om påven börjar använda modern informationsteknik känns det som om han börjar tvivla på sina egna informationskanaler. Vad hände med brinnande buskar och delade hav?

 2. christermagister skriver:

  Som Lärarstudentskan och jag konstaterade så har ju Gud haft lite kommunikationsproblem på senaste tiden…ca 2000 år… 🙂

  Dessutom är det ju tack och lov påven och Vatikanen som tagit till moderna metoder, och OM det skulle finnas en Gud så är jag övertygad om att dessa gentlemän inte är hans representanter och har fått licens att använda brinnande buskar…

 3. Erik skriver:

  Ha, ha. Jag satt och log medan jag läste texten och Fias kommentar är störtskön.
  Ja, så sant både om påven och lite förbaskad blir jag när dumma politiker uttalar sig utan att ha bättre på fötterna än foppatofflor!
  Israel har ständigt lömska planer i bakgrunden när de sitter där runt olika ”fredsbord” och säger sig bara vilja få slut på alla strider med elaka grannar.
  Det var ju bra dumt av Nationernas förbund (numera FN) att välja en historiskt så totalinfekterad plats som där Israel skapades. Det kan inte gå bra, finns inte på kartan…
  Visst judarna hade också historisk förankring, men det har i stort alla, ja kanske inte tibetanska munkar (fast de har egna tragiska problem med en hemsk diktatur som förtrycker, utan att FN gör så mycket)
  Min vän Bosse är bättre insatt i dessa frågor än jag.
  Tillbaka till början…
  Jag ser rent statistiskt en möjlighet till intelligent liv på säkert hundratals planeter i Universum. Vore väldigt skoj om jag fick vara med om när påven står där på sin balkong och vinkar till ett gäng gröna män som står på S:t Petersplatsen.
  Den nyhetssändningen skulle jag gärna bevittna.
  Om dessa gröna män sedan kunde snacka via brinnande buskar, ja då vore lyckan total.
  Ha en skön helg 😉

 4. Killfröken skriver:

  Håll ändå med om att det är en bra sak att Påven håller på att uppdatera sig. jag tror det var ett klokt val att byta frontman i det heavy metal bandet om vi säger så…

  Jag tror också att de bytte PR-firma samtidigt. Jag har hört på stan att de har samma företag som ICA hade…

 5. christermagister skriver:

  Uppdateringar, frontmän, moderniseringar och PR-firmor… Jag tror att det är viktigare att gemomskåda försäljningsknepen när det är själar man handlar med… Det är ju liksom viktigare än gammal köttfärs… 🙂

 6. per andersson skriver:

  Kan man få ställa frågan, vad för sorts pina
  djävulskap och elände skall kunna förekomma
  i en välskapad värld ingen vågar ge besked och
  vem är det som har skapat den världen?
  Vaför vågar inte bloggskribenterna inte sätta
  ut sina e-postadresser är det så riskabelt?
  —————–evertis@yahoo.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s