Enighet i skolan

Sluta bråka om skolan och kom överens – för vår skull.

Klass 9E på Vivallaskolan i Örebro uttrycker det viktigaste i dagens skoldebatt! Det ligger många skolförslag på olika bord just nu, och som jag skrivit tidigare är det viktigt att alla är i huvudsak överens.

 

Aftonbladet räknar upp punkterna här, och som ni kan se är skillnaderna inte stora. Trots det beter sig Björklund som en ångvält och gör allt för att skapa motsättningar. Jag har skrivit om alla dessa punkter tidigare i min andra blogg och länkar till några av de inläggen här:

Björklunds fotarbete”, ”Nya utspel”, ”Betygshets”, ”Skolkarpoliser

Målet om en bättre skola är detsamma för alla och skillnaderna i de stora frågorna inte så stora. (Även om en del av Björklunds förslag är riktigt tokiga och vittnar om en unken människosyn) Det kan inte vara omöjligt att kompromissa, för elevernas skull! Och kan man inte det så kanske stora förändringar i skolsystemet skulle behandlas som förändringar av grundlagar?

    Läser man de tidigare inläggen kan det ju se ut som att jag är emot allt vad Björklund säger, men riktigt så är det inte! I början av april chockade han mig med ett förslag om lärarlegitimation som jag gav väl godkänt. Även dagens förslag om yrkeslärare kan jag skriva under på. Visserligen är det väl så att båda dessa förslag ligger sedan länge och att Björklund mest försöker ta åt sig äran, men huvudsaken är att det är bra förslag.

Länkar till andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Annons

Om ChristerMagister

Bloggande lärare med fotointresse.
Detta inlägg publicerades i Debatt och politik, skolpolitik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s